povratak na sve vijesti

DESET GODINA DUKLJANSKE AKADEMIJE NAUKA I UMJETNOSTI

petak, prosinca 04. 2009.

Obilježena deseta godišnjica djelovanja DANU

DUKLJANSKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI JE NASTALA PRIJE 10 GODINA IZ POTREBE DA CRNA GORA DOBIJE AUTENTIČNI HRAM DUHOVNOSTI, DA REZULTATIMA SVOJIH SPOZNAJA,UTEMELJENIH NA TIM PRINCIPIMA, DOPRINESE USPOSTAVLJANJU NOVE CRNOGORSKE STVARNOSTI U AMBIJENTU MODERNE, NEZAVISNE, MEĐUNARODNO PRIZNATE DRŽAVE, ČIJI SU ŽITELJI SVJESNI DA NJIHOVO PRAVO NA SVOJU NACIJU, CRKVU, KULTURU I JEZIK NIJE MANJE ISTORIJSKO, DEMOKRATSKO I GRAĐANSKO  OD ISTOG TAKVOG PRAVA BILO KOG DRUGOG EVROPSKOG NARODA, TE DA IMAJU PRAVO DA TO SVOJE PRAVO I OSTVARE.-REKAO JE IZMEDJU OSTALOG PRESEDNIK DANU BOŽO NIKOLIĆ.

ČESTITAJUĆI JUBILEJ DANU PRESEDNIK VLADE CRNE GORE MILO ĐUKANOVIC JE REKAO DA JE JUBILEJ SVJEDOČANSTVO OPRAVDANOSTI MISIJE KOJA
U SVOM TEMELJU SADRŽI NJEGOVANJE CRNOGORSKE   NAUČNE MISLI I AFIRMACIJU VRHUNSKIH STVARALAČKIH DOSTIGNUĆA IZ RAZLIČITIH OBLIKA DJELOVANJA.
PLODAN I USPJESAN RAD DANU OBOGATIO JE INTELEKTIALN ŽIVOT CRNE GORE KOJA TEŽI DA SE AFIRMISE KAO ISTINSKO DRUŠTVO ZNANJA. UVJEREN SAM DA CE DESETA GODIŠNJICA DANU PODSTICAJNO DJELOVATO NA ČLANSTVO I UKUPNU NAUCNU I KULTURNU JAVNOST CRNE GORE.

PRIPREMIO ŽARKO MINIĆ