povratak na sve vijesti

MONODRAMA "BIZMISMEN"

srijeda, travnja 22. 2009.

U Zagrebu 27. 4. ; u Puli 28. 4. ; u Rijeci 29. 4. i u Splitu 30. 4.

U organizaciji
Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i članica Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb; Zajednica Crnogoraca Pule;
Nacionala zajednica Crnogoraca Rijeke i
Zajednica Crnogoraca Splita, a u okviru manifestacije DANI CRNOGORSKE KULTURE 2009.- DANI CRNOGORSKOG TEATRA- u Zagrebu, Puli, Rijeci i Splitu nastupa
VOJO KRIVOKAPIĆ.

  • ZAGREB- 27. 4. 2009. u 19,30h- ČEšKI NARODNI DOM (velika dvorana), šubićeva 20
  • PULA- 28. 4. 2009. u 20,00h- ZAJEDNICA TALIJANA PULA- CICOLO, Carara 1
  • RIJEKA- 29. 4. 2009. u 19,00h- SLOVENSKI DOM KPD"BREZOVICA", Podpinjol 43
  • SPLIT- 30. 4. 2009. u 20,00h- GRADSKO KAZALIšTE MLADIH, Trg Republike1/I

Predstava

"BIZMISMEN" je komedija crnogorskog mentaliteta tekstopisca Miodraga Karadžića, autora kultnih TV i pozorišnih serija i tekstova, kao što su: "Đekna još nije umrla, a ka" će ne znamo", "I ja volim narandže, no trpim", "Viljuška se drži u lijevu ruku", "šta mu je ono na glavu" i drugih, koji su igrani skoro na svim prostorima bivše Jugoslavije.

Ova monodrama je dobitnik dvije nagrade publike: na Prvom crnogorskom festivalu monodrame 1995. godine, koji je 1997. godine prerastao u "Međunarodni festival glumca" kao i na međunarodnom festivalu pozorišta malih (kratkih) formi u Sarajevu.

Režiser predstave je Goran Bulajić koji je kao reditelj sarađivao sa skoro svim značajnijim pozorišnim kućama u bivšoj Jugoslaviji.

Vojo Krivokapić ječlan Nikšićkog pozorišta i pozorišta "Zahumlje", kulturno-umjetničke institucije stare 111 godina, a sada i njen direktor. Pozorišnom umjetnošću se počeo baviti 1975. godine upravo u "Zahumlju" od kada je ostvario niz veoma značajnih i zapaženih uloga u pozorišnim predstavama, na filmu i u TV serijama. Posebno značajne su mu glavne uloge u predstavama: "Na pučini", "Jugonokturno", "Voćni dan" (I festivalska nagrada za mušku ulogu), "Klupko" (II festivalska nagrada za mušku ulogu), "šta mu je ono na glavu", "Dobro jutro, admirale", "Maj nejm iz Mitar", "Bog u prelaznom periodu", "Iz ničega u ništa" "Jo i Po" i drugim. Igrao u filmovima "Balkan - Pariz" i "Srce i njena deca" reditelja Božidara Bote Nikolića, "Desant na Prčevo" mladog crnogorskog reditelja Draška Đurovića, TV filmovima i serijama "Da kapo", "Zašto si tako tužan", "Viljuška se drži u lijevu ruku", "Mješoviti brak" i dr.

FOTOGRAFIJE IZ ČEšKOG DOMA U ZAGREBU