povratak na sve vijesti

ODLIKOVANJE BRANKU LUKOVCU PRVOM AMBASADORU CRNE GORE U REPUBLICI HRVATSKOJ

petak, travnja 10. 2009.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uručio prvom ambasadoru Crne Gore u Republici Hrvatskoj odlikovanje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u oproštajni posjet ambasadora Crne Gore Branka Lukovca te mu zahvalio na dosadašnjem radu i na doprinosu što ga je dao unapređivanju hrvatsko-crnogorskih odnosa, zbog čega ga je i odlikovao Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.
Predsjednik Mesić je zaželio da Crna Gora što prije krene putem kojim ide i Republika Hrvatska, a koji završava članstvom u Europskoj uniji i NATO savezu.
Ambasador Lukovac koji je bio i prvi ambasador Crne Gore u Republici Hrvatskoj najprije je čestitao Predsjedniku Republike i svim građanima Republike Hrvatske na primanju u NATO što je označio jednim od najvećih postignuća u povijesti samostalne Hrvatske.Naglasio je kako vrijeme raspada bivše zajedničke države više nije opterećenje u bilateralnim odnosima koji su danas takvi da mogu poslužiti kao primjer i drugima, a predsjedniku Mesiću osobno zahvalio je na iskazanom prijateljstvu prema Crnoj Gori i spremnosti da prihvati riječi isprike i priznanja odgovornosti te gesta dobre volje uz želju da Hrvatska i Crna Gora ponovno budu, kao što su i bile najčešće u svojoj dugoj povijesti, dobri i bliski susjedi.

Uz oproštaj s prvim ambasadorom Crne Gore u Republici Hrvatskoj objavljujemo (u PDF) intervju s njimobjavljen u LJETOPISU CRNOGORSKOM br. 3

Dokument