povratak na sve vijesti

SUSRET S PREDSJEDNIKOM CRNE GORE FILIPOM VUJANOVIĆEM

petak, prosinca 11. 2009.

Predstavnici Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Koordinacije vijeća razgovarali s predsjednikom Crne Gore, gospodinom Filipom Vujanovićem.

Predstvanici NZCH i Koordinacije, prof. emer. dr. sc. Veselin Simović, prof. dr. sc. Dragutin Lalović, dr. sc. Radomir Pavićević i Danilo Ivezić, upoznali su predsjednika Crne Gore, gospodina Filipa Vujanovića sa zajedničkim programskim aktivnostima članica Nacionalne zajednice i Koordinacije na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta crnogorske nacionalne manjine u RH. Sastanak je organizairan u okviru službenog posjeta predsjednika Crne Gore Republici Hrvatskoj, u Državnoj rezidenciji RH 9. 12. 2009. godine.

Ocjenjujući aktivnosti i napore članica NZCH i Koordinacije u Hrvatskoj, predsjednik Filip Vujanović je posebno istakao ulogu nacionalnih manjina u ukupnim odnosima dvije države, naglašavajući da su one trajan i snažan most dobre saradnje.

U razgovoru je izrečena pohvala programu izdavačke djelatnosti NZCH kao i na kvaliteti izdanih naslova.

Sastanku predstavnika NZCH i Koordinacije s predsjednikom Filipom Vujanovićem prisustvovali su i dr. sc. Ivan Leković- savjetnik predsjednika za spoljne poslove, i ambasador Crne Gore u RH Nj. E. Goran Rakočević.

Na kraju susreta predsjedniku Filipu Vujanoviću uručen je poklon: Komplet knjiga, iz  izavačke djelatnosti NZCH u protekloj godini.

Nakon sastanka predstavnici NZCH i Koordinacije prisustvovali su svečanoj večeri, na poziv i u organizaciji predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića.

dva predsjednika.JPG

 

susret s predsjednikom F. Vujanovićem