povratak na sve vijesti

BOŽIĆNA POSLANICA MITROPOLITA MIHAILA

srijeda, siječnja 06. 2010.

Mitropolit Mihailo uputio tradicionalnu BOŽIĆNU POSLANICU

 

MITROPOLIT

 

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА АРХИЕПИСКОПА ЦЕТИЊСКОГ

И МИТРОПОЛИТА ЦРНОГОРСКОГ

† МИХАИЛА

 

Драга Хришћанска браћо и сестре,

Рођење Спаситеља свијета и симболични сјај Звијезде на Истоку у свакој  хришћанској души ствара љубав, вјеру и наду, и уноси Истину и Правду у живот рода људскога.

Звијезда изнад Витлејемске пећине, објавила је долазак Сина Божјег, који ће својом вољом претрпјети сва мучења за спас Човјечанства.  Може ли бити веће љубави од оне која нас је том жртвом обасјала и показала Пут Вјечни? Његова наука је сама Љубав из које снагу црпе сви добродјелатељи и моралне величине свијета.

"Љуби ближњега свога као самога себе!"

"Не учини другоме што нијеси рад да ти други учини!"

"Љубите непријатеље своје!" (Матеј 5.43-5) своди се на први принцип Љубави без које не би постојао свијет.

Црногорска православна црква поред свих недаћа и  покушаја потирања опстаје и живи захваљујући Христовој Љубави која је чува и снажи за добробит свих људи добре воље и наше једине домовине Црне Горе.

Црногорска православна црква и данас, јаче него икада, трпи снажне ударе њених негатора. Поручујемо им да ћемо побиједити, као и до сада, добротом и Љубављу у Христу, јер свему што је узвишено, племенито и Свето извор је била и остала Хришћанска љубав. Ако Њу изаберемо као свој идеал, Спаситељ ће нам опростити гријехе.

Нека вас Рођење Христово, драги моји Црногорци све повеже у снажан братски загрљај, загрљај слоге, праштања и помирења; доказали смо у најтежим тренуцима, тако смо нерпобједиви! Благи Учитељ из Назарета рекао је: "Мир вам остављам, мир свој дајем вам!" Прихватимо тај Божански Дар и понудимо га другима, без обзира на вјеру или национално опредјељење. Ми то можемо и доказали смо да умијемо!

Нека вам овај и сваки наредни Божић буде срећнији од претходног са молбом Створитељу Свијета да људима у свим њиховим разликама дарује још више истине, правде и љубави, како  не би били хришћани само по имену и празним ријечима него и по истинским Хришћанским дјелима.

 

Зато Вам ђецо моја, драга браћо и сестре упућујем Свете ријечи:

"Мир Божји-Христос се роди!"

cg