povratak na sve vijesti

SEDAM AUTORICA U CRNOGORSKOM DOMU

petak, lipnja 11. 2010.

U Crnogorskom domu u Zagrebu, u galeriji "Montenegrina", 10. 6. 2010. otvorena zajednička izložba predmeta i slika, sedam autorica, rađenih posebnom tehnikom decaupage

Božica Cvetković, Mirjana Domazet, Zdenka Dujmović, Nada Hladnić, Ida Jurić, Zdenka Pikl- Prišlin i Ana Sekulić    svoje su radove predstavile brojnim gosima i uzvanicima u Crnogorskom domu u galeriji "Montenegrina"  na otvaranju izložbe, 10. 6. 2010., pod nazivom SEDAM POGLEDA NA DECAUPAGE.

 7 autorica

RADOVI SATKANI OD LJUBAVI

Iz želje za druženjem osmislile su radionicu decoupage, tj. salvetna tehnika ukrašavanja svih podloga: staklo, drvo, plastika, platno...

Uz pomoć prijateljice, gospođe Mirjane Domazet, savladale su tu tehniku. I eto, tu su danas, nakon godinu dana, sa svojim radovima koji su odraz želja, usamljenosti,  ljubavi za osobe kojima su namijenjeni. One ne kupuju poklone, same ih izrađuju.

Ove 2010. godine, pred Uskrs, organizirale su tematsku izložbu u MZ Špansko. Ova izložba u galeriji "Montenegrina" u Crnogorskom domu u Zagrebu, predstavlja presjek njihovih radova, pa su tako izloženi i vrlo stari predmeti koji se na taj način čuvaju od zaborava i propadanja, kao i novi koji imaju svakodnevnu upotrebnu vrijednost.

Molimo da svi vi koji nosite ljepotu u oku, budete blagonakloni, jer smo samo obični ljudi, čiji su radovi satkani od ljubavi- poručuju autorice ove izložbe.