povratak na sve vijesti

KONCERTOM MIRANA BEGIĆA I BOJANA MARINOVIĆA OBILJEŽEN PRAZNIK - DAN NEZAVISNOSTI

četvrtak, svibnja 20. 2010.

Svečanim koncertom u prepunoj DVORANI HRVATSKOG GLAZBENOG ZAVODA, 19. 5. 2010. obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore, Dan Koordinacije vijeća crnogorske nacionalne manjine na području RH i Dan Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba

Zadovoljstvo i oduševljenje izvedbom, jedinstvena je ocjena Svečanog koncerta koji je upriličen u povodu značajnog praznika Crne Gore i iseljenika, 21. maj, u organizaciji Koordinacije vijeća crnogorske nacionalne manjine na području RH, Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Ambasade Crne Gore u RH.

U kratkom obraćanju prisutnima predsjednik Koordinacije i Vijeća prof.emer. dr. sc. Veselin Simović-Aga podsjetio je na značenje 21. maja i referendumske odluke 2006. godine kojima je Crnoj Gori vraćen u status nezavisne i međunarodno priznate države, kao i na doprinos naših organizacija, Vijeća i pojedinaca tom činu.

Miran Begić i Bojan Martinović, priredili su uzvanicima i gostima u Dvorani HGZ, jedinstven doživljaj.

rucner

Bojan i Miran sa Snježanom Rucner

popovici

sa Jagodom i Dimitrijem Popovićem

Koncertu je uz veliki broj gostiju prisustvovao i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Vladimir Lončarević, članovi diplomatskog kora u RH, gradonačelnik Grada Zagreba sa suradnicima, poznati umjetnici i kulturni radnici, predstavnici Ambasade Crne Gore u RH.