povratak na sve vijesti

MIRKO KOVAČ NA TRIBINI "RAZOTKRIVANJE"

utorak, listopada 12. 2010.

Na drugoj ovosezonskoj tribine "Razotkrivanje" voditelja Srećka Horvata, 12. listopada u Kinu Europa Mirko Kovač predstavio knjigu političkih eseja 'Cvjetanje mase'

U knjizi političkih eseja 'Cvjetanje mase', bez milosti analizira političare, njihove poteze te i kulturnu bratiju koja se priklanja vlastodršcima.

Dvadeset godina od njihova objavljivanja, neki od Kovačevih tekstova jednako uvjerljivo i jasno prikazuju balkansko političko stanje koje u opisu knjige nazivaju ludilom.
U svojim tekstovima Kovač se dotiče razvratnosti, moralne izopačenosti i besprizornosti političara, tematizirajući kako se izvući iz tog društvenog ponora.

Mirko Kovač rođen 1938. u Petrovićima u Crnoj Gori; već objavljivanjem prvog romana 'Gubilište' doživio je političku osudu. Autor je knjiga 'Evropska trulež', 'Elita gora od rulje', 'Pisanje ili nostalgija', 'Ruganje s dušom' i drugih. Za roman 'Grad u zrcalu' dobio je nagradu 'Vladimir Nazor' i nagradu 'Meša Selimović 'za najbolje prozno djelo te Trinaestojulsku nagradu - najvećega crnogorskog nacionalnog priznanja.

 mirko