povratak na sve vijesti

ODLIKOVANJA I PRIZNANJA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

četvrtak, siječnja 28. 2010.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je (28. 1. 2010.) uručio više odlikovanja i priznanja za osobit doprinos u razvoju hrvatske znanosti, medicine, gospodarstva, kulture i umjetnosti, za humanitarni rad, za športska dostignuća te za razvoj međunarodne suradnje i medijskih sloboda.

odlicja

IZ UREDA PREDSJEDNIKA- DODJELA ODLIKOVANJA I PRIZNANJA-

 

Za zasluge u borbi za nacionalna i socijalna prava hrvatskog naroda u Crnoj Gori predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić odlikovao je Redom Stjepana Radićadr. Ivana Ilića, predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore iz Kotora.

Povelja Republike Hrvatske, za doprinos razvitku i unaprjeđenju njenog međunarodnog položaja, te doprinos naučnom, kulturnom, privrednom i drugom razvitku, dodijeljena je  Bokeljskoj mornarici u čije ime je priznanje primio viceadmiral Ilija Radović. U njegovoj pratnji bili su mornari Ljubinko Biskupović, Grigorije Mihović i Igor Perojević.

U delegaciji koja je prisustvovala svečanosti dodjele bili su predsjednik Bokeljske mornarice 809 iz Zagreba Josip Gjurović, sekretar HGDCG Tripo Schubert, te predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske dr Radomir Pavićević.

Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao je i Ministra kulture, sporta i medija  Crne Gore Branislava Mićunovića  ordenom Reda Danice hrvatske sa likom Marka Marulića, za posebne zasluge u oblasti kulture. Odlikovanje će biti uručeno 1. 2. 2010. u Zagrebu, na svečanosti u   Uredu Predsjednika.