povratak na sve vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST UDRUŽENJA CRNOGORACA SRBIJE "KRSTAŠ"

četvrtak, lipnja 10. 2010.

Ko stoji iza Konspirativnog skupa tobožnjih nacionalnih udruženja Crnogoraca Srbije, zakazan u Hotelu Mažestik u Beogradu, 12.06.2010

logo

Konspirativni skup tobožnjih nacionalnih udruženja Crnogoraca Srbije, zakazan u Hotelu Mažestik u Beogradu, 12.06.2010, kako je objelodanio Mirko Zečević, koordinator za dijasporu Ambasade Crne Gore u Beogradu, čine Udruženje Crnogoraca Vojvodine, Crnogorska Nacionalna Zajednica i fantomska udruženja Crnogoraca, kako se navodi iz Vrbasa, Subotice, Niša... Što je zajdničko ovim učesnicama?! Zajedničko je slijedeće: nemaju članstva, neke fiktivno postoje a neke ne postoje ni fiktivno, a svi zajedno mogu stati u jedan manji autobus.

Ko stoji iza svega?

Glavni mag ovog konspirativnog skupa je Mirko Zečević, tzv. Koordinator za dijasporu Ambasade Crne Gore u Beogradu - Inače bivši bokser, miljenik članstva Miloševićeve SPS koje je svojevremeno predvodio na miting u Vrbas, a  koji je osim pozamašnih sinekura kao kompenzacije za nerad i inicijator mnogih opstrukcija važnih aktivnosti crnogorskih Udruženja u Srbiji. Inače, do ove funkcije obavljao je i funkciju predsjednika Crnogorske nacionalne zajednice Beograda koja ima oko tri -do četiri funkcionera, člana i aktivista -ukupno! Ova organizacija koja se okuplja obično na koktelima u Ambasadi u Beogradu, nema ni jednu jedinu akciju, inicijativu ili rezultat bilo koje vrste na planu zaštite crnogorskih nacionalnih interesa i borbe za očuvanje crnogorskog nacionalnog identiteta u Srbiji. Svi članovi su iz Beograda ali iz različitih djelova grada zbog raspodjele funkcija i pokrivenosti grada.
Udruženje Crnogoraca Vojvodine, kao akter ovog skupa broj dva, ima predsjednika Milenka Perovića i to ga na žalost čini Udruženjem. Posljednjih sedam godina nema Upravni i Nadzorni odbor, a Skupština Udruženja nije održana nikada. Dakle ovo Udruženje ne postoji!
Akteri broj tri su nepostojeća Udruženja Crnogoraca iz nekoliko većih gradova Srbije i Vojvodine, za koje se osnovano zna da nikada i nigdje nijesu registrovana a njihovo pokriće su grupe od po nekoliko ljudi koje glume Udruženje. Konkretno u Lovćencu je to grupica, koja nikada ni učemu nije učestvovala, osim u opstruisanju svih crnogorskih manifestacija u Lovćencu, a vrhunac je opstrukcija nalaganja crnogorskog Badnjaka I opstrukcija za vrijeme posjete predsjednika Vujanovica. Sve ove grupe, pouzdano se zna, organizovao je pomenuti Mirko Zečević, kao dekoraciju za konspirativni skup zakazan za subotu 12. 06. 2010.
Sve bi ovo bilo smiješno, da nije žalosno i opasno jer se radi o stvaranju lažne ''protivteže'' postojećoj krovnoj organizaciji Udruženju Crnogoraca Srbije ''Krstaš'', koja za razliku od ove lažne organizacije koja se nudi kao alternativa ima u svom sastavu prave crnogorske nacionalne organizacije, koje imaju svoje programe, članstvo i rezultate.
Suviše je indikativno i to da su pomenuta dvojica: Mirko Zečević i Milenko Perović, oni koji nijesu podržali ni jednu od mnogobrojnih inicijativa, akcija ili manifestacija krovne organizacije Udruženja Crnogoraca Srbije ''Krstaš'' ili bilo koje organizacije članice ove krovne organizacije ili Crnogorske Partije.
Postavlja se i logično pitanje s obzirom na vrijeme u kome živimo: ko to sve plaća i ko stvarno to sve podržava...!
Ostala pitanja za čiji odgovor ćemo ostati vjerovatno uskraćeni: ko je dao nalog za ovakvu diverziju, ko je odgovoran za izbor ne rada i opstrukcija nasuprot rada i rezultata. Zašto se vječiti gubitnici pretvaraju u pobjednike i za čiji je račun sve to, kada je jedno sigurno: da je sav ovaj cirkus direktna šteta crnogorskim nacinalnim interesima i velika uvrijeda za sve Crnogorce Srbije.

Press sluzba "Krstaš"