povratak na sve vijesti

BOŠKO GILIĆ - IZLOŽBA AKVARELA -

ponedjeljak, svibnja 02. 2011.

U Crnogorskom domu u Zagrebu- Galerija "Montenegrina"- 5. 5. 2011. u 19 h, otvara se izložba akvarela Boška Gilića- IMPRESIJE IZ BISTRE

U organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb u Galeriji MONTENEGRINA, Crnogorski dom, Trnjanska c. 35, 5. 5. 2011. s početkom u 19h, otvara se samostalna izložba slika BOŠKA GILIĆA- IMPRESIJE IZ BISTRE

Naši bregi su mali:
jen drugom se skriva,
jen drugog si išče.
(T. Prpić, Paysage)

 

Boško Gilić rođen je 14. prosinca 1936. godine u Podgorici. Diplomirao je na FER-u i svoj radni vijek proveo je u Zagrebu u tvornici "Nikola Tesla" radeći kao odgovorni projektant na regulaciji prometa diljem čitave države.
No, pored svog redovnog zvanja, slobodno vrijeme od najranije mladosti posvećivao  je slikarstvu. Slikarstvo je raslo zajedno s njim, zajedno su sazrijevali. Prvu samostalnu izložbu imao je sa 14 godina. Kasnije je izlagao u Sloveniji (Kranjska Gora i Ljubljana) te u Zagrebu (Galerija "Nikola Tesla").
"Često boraveći u prirodi, nadahnut njenim ljepotama, akvarelom je pokušavao prenijeti ono što je upio lutajući šumama i proplancima.
Medvednica sa svojim obroncima dojmila ga se toliko da je to morao izraziti slikom, posebice bogatim koloritom akvarela. Dojam svježine boja uglavnom dominira pejzažima, ne osvrćući se često na sam sadržaj slike.
Ta datost okoliša i lakoća izražavanja stvaraju zamišljeni svijet, koji kao da mami da ga se pronađe i posjeti.
Autor kao suptilni promatrač i vješti kolorist svojom impresijom prirode koja ga okružuje saopćava nam moguću harmoniju čovjeka i okoliša, a konačno i ljubav prema životu." (G.Č.)
 Svoje slike potpisuje imenom Aleš Trink.
Od 2006. godine živi u Gornjoj Bistri.

Adresa autora:
Boško Gilić
Gornja Bistra
Gredice 5
tel. 01/561 50 11
mob. 091 304 19 00

Dokument