povratak na sve vijesti

DRUŽENJE U KRANJU- 28. 5. 2011.

utorak, svibnja 31. 2011.

U povodu Dana nezavisnosti članovi Društva "Morača" iz Kranja organizirali druženje

Obilježavanje pete godišnjice majskog referenduma, Dana nezavisnosti, članovi Društva "Morača" iz Kranja organizirali su 28. 5. 2011. druženje u Kranju.

Druženju je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Nj. E. Branko Milović sa svojim suradnicima gospođom Milicom Đuričković i gospodinom Branislavom Kekovićem.

Pozivu su se odazvali i predstavnici Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb,  Nacionalne zajednice Crnogoraca Rijeka, Saveza crnogorskih udruga iz Ljubljane, Društva slovensko-crnogorskog prijateljstva iz Ljubljane, Zavičajnog društva Plava i Gusinja, kao i brojni članovi Društva "Morača" sa svojim obiteljima.

Domaćin, predsjednik Društva "Morača" Čedo Đukanović u ime organizatora pozdravio je goste podsjećajući na datum 21. maj njegovo značenje za iseljenike i njihov doprinos ukupnom rezultatu. U kratkom obraćanju, Đukanović je podsjetio i  na djelovanje Društva "Morača" uz naglasak na  značaj uključivanja mladih, pripadnika druge i treće generacije,  u događanjima i aktivnostima na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta, bez čega nema ni budućnosti. Na kraju je podijelio članske iskaznice novim članovima iz više gradova Slovenije.

Skupu su se obratili ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji gospodin Branko  Milović i predsjednik NZCH gospodin Radomir Pavićević.

Druženje je počelo u 11 sati, a  završilo je u kasnim popodnevnim satima, uz bogatu trpezu s crnogorskom delicijima i neizbježnog odojka i janjca.