povratak na sve vijesti

NOVA IZLOŽBA BRANISLAVA KLADNIKA U ZAGREBU

ponedjeljak, ožujka 28. 2011.

Branislav Kladnik drugi put u Crnogorskom domu u Galeriji Montengrina s izložbom slika (akril) CRVENA ZEMLJA- otvorenje 31. 3. 2011.

Branislav Kladnik se drugi put predstavlja Zagrebačkoj publici novim ciklusom slika s Istarskim motivima u tehnici akril. Naslov izložbe koja će biti otvorena 31. 3. 2011. u Crnogorskom domu, Trnjanska c. 35 u 19h je CRVENA ZEMLJA.

Organizator Izložbe je Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb.

B Kladnik

Branislav Kladnik, rođen 1958. godine u Kolašinu (Crna Gora). Završio je Srednju ugostiteljsku školu. Od 1979. godine živi u Umagu.
Izložba u Zagrebu je njegova osma samostalna. Učesnik je većeg broja skupnih izložbi. Adresa: Žrtava fašizma 3, Umag te. 052/752 090; www.branislav-kladnik.com

ULAZAK UZ DUŠU

 "Kladnikove slike su izrazito lirske, osjećajne. Izvrsnost slika uvijek se može vidjeti iz lakoće kojom se svjetlost igra po motivu. Laka, sigurna ruka nam dočarava ne samo boju već i miris određenog trena.
Kladnikovi akvareli su takvi, uvlače nas u atmosferu pejzaža. Gledajući sliku možemo osjetiti toplotu kamena i miris ružmarina.
Kod monokromatskih akvarela s reduciranjem vizualnog slikar dublje ulazi u svoju unutrašnjost, u dušu te tako i nas povlači u propitivanje, u sjetu. Na ovim slikama se slikar i najviše otkriva.
Poliptisi su na tragu ovih monokromatskih akvarela s istim motivom, ali slikarski više promišljeni i razrađeni. Slika istog motiva, crkvice, ovdje je puno hladnija, gledana s distance, kao gledana kroz rešetke koje nas dijele od prozora, čime dobijamo osjećaj mističnosti, duhovnosti.
Motiv crkve tu nije magloviti tren već razrađen i prostudiran duhovni hram, mjesto dešavanja najvažnijih događanja u jednom malom gradu: krštenja, svadbe, sprovodi. Ove slike su likovno veoma jake."

Nataša Rašović

Preuzmite KATALOG U PDF 

Dokument