povratak na sve vijesti

KNJIGA MIŠKA ĐUKIĆA - BALKANSKA TRAGANJA- PREDSTAVLJENA U BEOGRADU

subota, ožujka 19. 2011.

Knjiga je predstavljena u organizaciji UDRUŽENJA CRNOGORACA BEOGRADA i izdavačke kuće PEŠIĆ I SINOVI, 18. 3. u prostorijama "Aerokluba" u Beogradu.

18. 3. u Beogradu, u prostorijama  "Aerokluba", u organizaciji UDRUŽENJA CRNOGORACA BEOGRADA i izdavačke kuće PEŠIĆ I SINOVI predstavljena je knjiga Balkanska traganja podgoričkoga autora Miška Đukića na kojoj je kao specijalni gost nastupio i francuski istoričar  prof. dr. Rober Liris.

U prepunoj sali "Aerokluba" predstavljanju su, osim elitne čitalačke publike, gostiju iz više zemalja (Francuske, Italije, Kolumbije), prisustvovali predstavnici srpskih i crnogorskih medija i predstavnici Francuskoga kulturnog centra iz Beograda. Predstavljanje je svojim prisustvom počastvovao i ambasador Crne Gore u Srbiji g. Igor Jovović.

"...Potrebno je, poput tragača širokoga znanja kakvim nam se ovom knjigom predstavio Miško Đukić, učiniti prodor do novih izvora i revalorizacije pravih, naučno utvrđenih, ali smišljeno odbačenih, prikrivenijeh ili falsifikovanih istina. Ovaj autor  nas upućuje na činjenice koje bi mogle dati vjerniju sliku prošlosti, na dokumenta i tragove koje bez prethodne analize ne treba odbaciti. Pošto nam se svojim lucidnim traganjima zavodljivo nametne već na samom početku knjige, on nam ne dozvoljava da predahnemo sve do samog njenoga kraja, otkrivajući nam taj raskošni brevijar naše prošlosti kao na dlanu. Svakako, istovremeno i jedan utisak koji opčinjava njegova je visoka informisanost i odvažnost..."

(Udruženje Crnogoraca Beograda)