povratak na sve vijesti

SCHÖN MAGAZIN O DIMNITRIJU POPOVIĆU

srijeda, veljače 09. 2011.

Dvomjesečni online magazin Schön posvetio šest stranica Dimitriju Popoviću

 

Magazin Schön posvetio šest stranica Dimitriju Popoviću

dimitrije web

Dvomjesečni online magazin Schön, koji se bavi suvremenom fotografijom, slikarstvom i dizajnom, u svom je najnovijem broju posvetio šest stranica istaknutom hrvatskom umjetniku Dimitriju Popoviću za čija djela piše da nose u sebi dozu skandala, što je, kako navodi, recept za privlačenje misli i mišljenja publike.

Magazin je objavio reprodukcije njegovih slika 'Judita', 'Dante', 'Corpus Separatum' i 'Bičevanje Krista', a u tekstu o umjetniku navodi se da je Popović 'ostavio trag svojim projektima nadahnutim biblijskim likovima' te da je njegovo djelo 'drzak i mračan pogled na čovjekovu fascinaciju Bogom'.
 
'Salome', 'Judita' i 'Omaggio a Dante' među njegovim su najpoznatijim ciklusima u kojima se usredotočio na tragičnu prirodu ljudske svijesti, piše novinarka Soha Abbas istaknuvši da slikara fasciniraju religijski modeli, posebno biblijske žene obilježene svojom kontroverznom pričom. Popović 'interpretirajući likove uspijeva utjeloviti i izraziti njihovu svetost, no ipak nije riječ o kreposnim ženama jer su prikazane sa svim ljudskim nedostacima', navodi se u Schoenu.
(Hina)

Schön!

url: http://www.schonmagazine.com