povratak na sve vijesti

SELMA ĐEČEVIĆ I NIKICA RAIČEVIĆ U GALERIJI ZVONIMIR

četvrtak, rujna 01. 2011.

U organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, a u suradnji s galerijim ZVONIMIR, 5. 9. 2011. s početkom u 19h otvara se zajednička izložba SELME ĐEČEVIĆ (grafika i crtež) i NIKICE RAIČEVIĆA (slike).

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Zagreb, Bauerova 33, u ponedjeljak 5. rujna 2011. u 19 h otvara se izložbe radova dvoje crnogorskih akademskih umjetnika, SELME ĐEČEVIĆ i NIKICE RAIČEVIĆA. U sklopu Dana crnogorske kulture u Republici Hrvatskoj izložbu organizira Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine RH i Zavoda za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku suradnju Crne Gore.

O autorima i njihovom opusu na otvorenju izložbe će govoriti Barbara Vujanović, dipl. povijesničarka umjetnosti.

Nastavljajući tradiciju da Dani crnogorske kulture u drugom dijelu godine započinju izložbom, nakon Mihaila Jovićevića, Ele Božović, Natalije Đuranović, Nikole Simanića, Miodraga Šćepanovića, Gorana Ćetkovića i 33 autora po izboru ULUCG, ovaj se put javnosti Hrvatske predstavljaju Selma Đečević i Nikica Raičević. SELMA ĐEČEVIĆ rođena je 1984. u Podgorici, a diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Živi i stvara u Podgorici. Na ovoj se izložbi predstavlja s 28 grafičkih listova. NIKICA RAIČEVIĆ rođen je 1946. u Titogradu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti (slikarski odsjek) u Beogradu u klasi profesora Mladena Srbinovića, gdje je i magistrirao. Specijalizaciju je proveo u Parizu. Živi i radi u Podgorici. Predstavlja se s 18 recentnih ulja na platnu.

Izložba se može razgledati do 16. rujna u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 10 do 18 sati. Ulaz slobodan.

POZIVNICA:

 

Dokument