povratak na sve vijesti

POTPISAN SPORAZUM O OSNIVANJU KOORDINACIJE NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA

ponedjeljak, prosinca 12. 2011.

Svečanošću u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu osnovana Koordinacija nacionalnih manjina Grada Zagreba

Svečanost potpisivanja Sporazuma o osnivanju Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba organizirana je u Starogradskoj vijećnici ul Ćirila i Metoda 5 u Zagrebu. Svečanosti su prisustvovali predsjednici svih izabranih vijeća kao i izabrani predstavnici nacionalnih manjina u Gradu Zagrebu, brojni uzvanici i gosti, predstavnici Ambasada matičnih država, predstavnici različitih vjerskih konfesija, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH, članovi vijeća nacionalnih manjina. 

Nakon svečanog čina potpisivanja Sporazuma, koji je revitalizacija Sporazuma iz 2003 godine, a temeljem novog Zakona o registru vijeća, koordinacija i predstavnika nacionalnih manjina, na konstitutivnoj sjednici izabran je predsjednik, dva zamjenika i usvojili Statut Koordinacije.

Za predsjednika je izabran gospodin Zoltan Balaž-Piri- predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine; a za potpredsjednike gospodin Raško Ivanov- predstavnik bugarske nacionalne manjine i gospodin Raman Fazlievski- potpredsjednik Vijeća romske nacionalne manjine.

U kulturnom dijelu programa nastupio je Zbor Ruske nacionalne manjine.

Nakon svečanosti upriličen je prigodan domjenak.