povratak na sve vijesti

TRIBINA U CRNOGORSKOM DOMU U ZAGREBU

srijeda, studenog 16. 2011.

Gost Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, u okviru tradicionalne Tribine AKTUALNI TRENUTAK CRNE GORE, 17. 11. 2011 je akademik RADOVAN RADONJIĆ

Gosti na do sada organiziranim tribinama od strane Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom SUVREMENI TRENUTAK CRNE GORE, su bili brojni znanstvenici, javni i kulturni radnici iz Crne Gore.

Na Tribini koja je organizirana za 17. 11. 2011. s početkom u 19h u Crnogorskom domu u Zagrebu, Trnjanska c. 35 gost je akademik Radovan Radonjić, a tema:

IDENTITETSKA PITANJA I IZAZOVI EVROPSKIH INTEGRACIJA

Prof-dr-Radovan-Radonjic

akademik Radovan Radonjić

Radovan Radonjić je rođen 13. XII 1936. godine na Njegušima, Crna Gora. Završio Višu pedagošku školu i Fakultet političkih nauka. Magistrirao (1969) i doktorirao (1973), na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Redovni je profesor univerziteta, redovni član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i profesor na Fakultetu za državne i evropske studije. Bio je dekan Pravnog fakulteta za sociološke nauke i rukovodilac postdiplomskih studija na Pravnom fakultetu u Podgorici, profesor na Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu političkih nauka, Centru za međunarodne studije Univerziteta Crne Gore i Univerzitetu "Mediteran".

Objavio 38 knjiga (od kojih su pet univerzitetski udžbenici). Koautor je dviju knjiga, a sedam knjiga priredio za objavljivanje. U raznim stranim i domaćim zbornicima i časopisima objavio više od 250 stručnih i naučnih radova, te više stotina drugih tekstova (feljtona, intervjua, prikaza, recenzija, komentara),  ukupno više od 700 bibliografskih jedinica. Više od pedeset njegovih stručnih i naučnih radova prevedeno je na svjetske jezike (engleski, francuski, ruski, talijanski, japanski, njemački, kineski). Oblasti njegovog naučnog interesiranja i rada su: politički odnosi u Evropi (posebno u europskom radničkom pokretu); pravna i politička misao; sociologija prava; retorika.     

Tribini je prisustvovao veći broj uzvanika i gostiju među kojima i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, pročelnik za financije Grada Zagreba Slavko Kojić i prvi sekretar Ambasade Crne Gore u RH Branislav Karadžić.

 


POZIVNICA

Dokument