povratak na sve vijesti

CRNOGORSKO VEČE U KRANJU

nedjelja, travnja 15. 2012.

Crnogorsko veče u organizaciji CKPSD "MORAČA" Kranj održano u Kranju 14. 4. 2012. s početkom u 18h u dvorani Kokrica- Brdo kod Kranja.

U okviru realizacija programa prekogranične suradnje crnogorskih udruženja iz Hrvatske i Slovenije, u Kranju će se 14. 4. 2012. u 18h u dvorani Kokrica- Brdo kod Kranja, održano Crnogorska veče na kojoj su nastupli: mješovita pjevačka skupina "Montenegrine" iz Rijeke; Zborovi "Montenegro" i "Bulbuli" iz Zagreba i članovi CKPSD "Morača" iz Kranja.
Organizator večeri je bilo CKPSD "Morača" Kranj.
Susret u Kranju je nastavak skoro decenijske suradnje NZCH i crnogorskih društava iz Kranja "Morača" i "Izvor" u cilju očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta, ostvarivanja kulturne autonomije u državama življenja a sve u funkciji sprječavanja procesa asimilacije, na konkretnim programskim sadržajima. Susreti su i pokazatelji sposobnosti udruženja u proizvođenju i stvaranju programskih cjelina na  ostvarivanju osnovnog cilja njihovog postojanja.

      

      15

Crnogorskoj večeri su prisustvovali ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Ranko Milović, vojni ataše Ambasade Branimir Keković, počasni konzul Crne Gore u Republici Sloveniji Vojo Kovač, gradonačelnik Kranja Mohor Bogataj, brojni članovi društava iz Kranja  i Ljubljane, članovi zavičajnog društva Plava i Gusinja "Izvor", Crnogorskog društva "Duklja" iz Ljubljane, ruštva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, Nacionalne zajednice Crnogoraca Rijeka, Društva crnogorsko slovenačkog prijateljstva iz Ljubljane, Društva "Sandžak", srpskih društava  "Brdo", "Svet Sava" i "Petar Kočić" i brojni prijatelji Crne Gore.