povratak na sve vijesti

DANI KRALJICE TEUTE

četvrtak, svibnja 17. 2012.

Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb, 17. 5. 2012.

U organizaciji Kluba albanskih žena Hrvatske "Kraljica Teuta"; Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb; Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a uz potporu Veleposlanstva Kosova i Savjeta za nacionalne manjine u Novinarskom domu u Zagrebu održna je  17. 5. 2012. kulturna tribina "Dani Kraljice Teute". Pokrovitelj manifestacije je bilo Veleposlanstvo Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

Kroz razgovor, čitanje tekstova, ples i pjesmu, velikom broju prisutnih u Novinarskom domu je ispričana priča o Ilirskoj kraljici Teuti i povezanost preko nje današnjih područja Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske (donekle i Slovenije). Priča o Teuti pruža mogućnost zajedničkog regionalnog i prekograničnog povezivanja u programsku višeslojnu cjelinu koja bi u narednom periodu prerasla u zajednički program albanske, crnogorske, bošnjačke nacionalne manjine, zaključak je događanja u Novinarskom domu.

Događanju su prisustvovali: ambasador Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Pëllumb Qazimi; ambasador Crne Gore u Republici Hrvatskoj Igor Građević; ambasador Kosova u Republici Hrvatskoj Valdet Sadiku; predstavnici Ambasade BiH i Republici Hrvatskoj, brojni uzvanici  i gosti.

Nastupili su:

Veljko Barbijeri; Sanija Gashi; Sanja Ivić; Meri Shiroka; Plesna grupa "Ilirike"-koreografija Shenida Bilalli; Lajde Mjeda- operna pjevačica; Daria Blaće- klavir; Zborovi "Bulbuli" i "Montenegro"- s voditeljem  Ismetom Kurtovićem; Kostadinka Velkovska; Shenida Bilalli i Luka Barišić

POZIVNICA:

 

 

Dokument