povratak na sve vijesti

SVJETSKI DAN KULTURNE BAŠTINE- ZAGREB, 23.9.2012.

ponedjeljak, rujna 24. 2012.

Na obilježavanju Svjetskog dana kulturne baštine Zagreb 23. 9. 2012. na Zagrebačkom Velesajmu nastupio Zbor "Montenegro" iz Zagreba

SVJETSKI DAN KULTURNE BAŠTINE- ZAGREB, 23.9.2012.

      U Zagrebu je 23.9. 2012.godine obilježen "Svjetski dan kulturne baštine"  prigodnim programom kojim su se predstavile i nacionalne manjine.
      Cijeli događaj zbio se u paviljonu Zagrebačkog velesajma, u okviru Sajma županija, u popodnevnim i večernjim satima na velikoj pozornici, dobro osmišljenim i organiziranim programom  i vrhunskim izvođačima iz cijele regije. Nastupili  su pjevački zborovi, folklorni ansambli, plesačke grupe i solisti, sa pomno razrađenim programom i posebno još jednom naglasiti izuzetnim izvođačima.
      Na poziv organizatora, Zbor "Montenegro" Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, predstavio je crnogorsku folklornu baštinu izvedbom pjesme "Tekla voda na valove" i pjesmom "Vrsuta" u zajedničkoj izvedbi sa Zborom "Bulbuli" KDBH "Preporod" Zagreb, pod umjetničkim vodstvom Ismeta Kurtovića.
      Nadamo se da će ovakva manifestacija postati tradicionalna i s vremenom dobiti na sadržajnosti i raznolikosti predstavljanja raznolikosti kulturnog bogatstva  nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Milanka Bulatović