povratak na sve vijesti

FORMIRAN SAVEZ UDRUŽENJA CRNOGORACA SRBIJE

subota, svibnja 19. 2012.

18.05.2012.godine u Beogradu u Svečanoj sali hotela „Slavija lux“, formiran je Savez Udruženja Crnogoraca Srbije

 

      18.05.2012.g. u Beogradu u Svečanoj sali hotela "Slavija lux", formiran je Savez Udruženja Crnogoraca Srbije. Osnovu konstituisanja Saveza pored klubova, odbora i pridružnica čine : Udruženje Crnogoraca Podgorice, Udruženje Danilovgrađanja, Udruženje Crnogoraca Novog Sada, Udruženje Crnogoraca Subotice i Udruženje Crnogoraca  Beograda. Savez je prije svega izraz osjećanja, ali i potreba da se pomenute organizacije objedine oko zajedničkih programskih i statutarnih normi, zajedno rade na zaštiti prava i položaja crnogorske zajednice u Srbiji i zajednički daju doprinos afirmaciji i podizanju ugleda i prestiža Crnogoraca u građanstvu Srbije. Savez je odskočna daska ka većem nivou organizovanja i zastupanja crnogorskih nacionalnih i kulturnih interesa, i podsticaj za formiranje   Nacionalnog savjeta.
       Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Borislav Mrvaljević, dipl.ing, a za potpredsjednike: dr. Stana Uskoković, Branko Vučković, dipl.ecc,  Tomislav Sekulić, dipl. pravnik  i  Božidar Marković, dipl. kulturolog. Upravni odbor će ukupno imati 15 članova.
        Skupu upriličenom ovim povodom svojim prisustvom uveličali su: Ambasador Crne Gore u Beograd g. Igor Jovović, direktor Centra za iseljenike Crne Gore g. Milan Vukčević, Izvršna direktorica FAKT-a, Anica Boljević, predstavnici Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda, predstavnici NZCH iz Zagreba: prof.dr Dragutin Lalović i dr.Radomir Pavićević, predstavnici udruženja Paštrovića-"Drobni pijesak" sa predsjednikom Pavlom Anđusom, podržavaoci crnogorskih organizacija g.Tomo Pejović i narodni heroj Jovo Kapičić , predstavnici organizacija Crnogoraca iz raznih mjesta Srbije i mnogi druge uvaženi ličnosti iz javnog i kulturnog života.
                                                                                            Borislav Mrvaljević, dipl.ing.

 Učesnici

učesnici, uzvanici i gosti

Radno predsjedništvo

predsjedništvo sjednice