povratak na sve vijesti

KONCERT U ISTARSKOM NARODNOM KAZALIŠTU U PULI

subota, studenog 10. 2012.

Koncert crnogorske narodne pjesme i bosanskog sevdaha u INK u Puli 10. 11. 2012.

CRNOGORSKA NARODNA PJESMA I BOSANSKI SEVDAH

      Zajednica Crnogoraca Pula i Nacionalna zajednica Bošnjaka Istarske županije organizirali su Koncert crnogorske narodne pjesme i bosanskog sevdaha u Puli, 10.11.2012. godine. Koncert je održan u Istarskom narodnom kazalištu- Gradskom kazalištu Pula.
      Prepuna dvorana ( oko 700 posjetilaca ) prekrasnog kazališta oduševljeno je pozdravila najprije mlade izvođače, a potom članice i članove pjevačkog zbora "Montenegro"-Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb i pjevačkog zbora "Bulbuli"-KDBH "Preporod" Zagreb,  pod umjetničkim vodstvom Ismeta Kurtovića, Edina Džaferagića na harmonici i Danijela Domazeta na kahonu.
      Suradnja ova dva zbora, već nekoliko godina, primjer je zajedništva koje rezultira ne samo većom kvalitetom i raznovrsnošću predstavljanja bogate muzičke baštine, već i boljim međusobnim upoznavanjem, razumijevanjem i pravim prijateljstvima.
      Ljepotu naše i zajedničke muzičke baštine predstavila su ova dva zbora, a da nije bilo ni muzičkih ni jezičnih barijera, najbolji odgovor je dala publika koja je stalno pjevajući pratila svaku izvedbu.
      A  takva je Istra!
     Tolerancija, zajedništvo, sloga - recept su opstanka i zajedničkog života na ovim prostorima. Istra i njeni ljudi svjedoče tome vjekovima, to se pokazuje i u ovakvim susretima, jer bilo je to više od pjesme!

/Milanka Bulatović/