povratak na sve vijesti

KONCERT ZA DUŠU U MIMARI

srijeda, lipnja 27. 2012.

Svojim nastupom crnogorske umjetnice Aleksandra Vojvodić Jovović, Mirjana Rajčić i Tamara Stijepović oduševile prisutne na koncertu u Mimari

KONCERT U MIMARI ZA DUŠU

      Tri crnogorske umjetnice Aleksandra Vojvodić Jovović (sopran), Mirjana Rajčić (klavir) i Tamara Stijepović (flauta) ispraćene su sinoć, od mnogobrojne publike, na kraju koncerta u Mimari dugotrajnim aplauzom. Koncert Crnogorske solo pjesme započeo je zvucima flaute, pjesma "Čobanine lijepa đevojko", nastavljen arijama iz opera "Na uranku" i "Balkanska carica", i tradicionalnim crnogorskim pjesmama "Biser Mara", "Poljem se vija", "Čobanine lijepa đevojko", "Još ne sviće", "Mlada Jelka, ljubi Janka" i "Primorkinja" u posebnom aranžmanu i obradi uz klavir i flautu  i sopranom Aleksandre Vojvodić koji je ispunio dvoranu.
     

      Koncert su umjetnice završile pjesmom "Oj vesela veselice", u posebnoj obradi, čime je i Koncert u cijelosti dobio obilježje premijernog. Prvi put su na ovakav način i u ovakvoj obradi tri crnogorske umjetnice održale svoj cjelovečernji koncert.


      Nakon Zagreba će u koncertu za dušu uživati publika u Rijeci (28. 6.), Puli (30. 6.) i Splitu (2. 7.)

 

web

Tamara Stijepović, Mirjana Rajčić i Aleksandra Vojvodić Jovović u Muzeju Mimara u Zagrebu