povratak na sve vijesti

DANI NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA

ponedjeljak, lipnja 17. 2013.

U Zagrebu u parku ZRINJEVAC 16. 6. 2013. održani DANI NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA

      U organizaciji KOODINACIJE VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA u središnjem gradskom parku Grada Zagreba ZRINJEVCU 16. 6. 2013. održana manifestacija DANI NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA. 

      Brojnim zagrepčanima i gostima, 18 nacionalnih manjina se predstavilo svojim stvaralaštvom, tradicijskim običajima, narodnom nošnjom i gastronomskim delicijama u programu koji je započeo u jutarnjim a završio u kasnim popodnevnim satima.

      Prisutne je u ime organizatora pozdravio Zoltan Balaž Piri, predsjednik Koordinacije, a u ime Grada Zagreba Elizabeta Knorr, izaslanica gradonačelnika. Voditeljica programa je bila Urša Raukar, dramska umjetnica.

     Predstavljanje je započelo revijom narodnih nošnji, nastavljeno nastupom folklornih i pjevačkih društava i bogatom ponudom trpeze na štandovima osamnaest nacionalnih manjina koje žive u Gradu Zagrebu.

     Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba je u suradnji s Društvom Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb predstavilo dio bogatstva tradicije i kulture crnogorskog naroda: kulinarskim specijalitetima na štandu (priganice, sir, med, patišpanj, kačamak...-koje su napravile članice Društva i Vijeća); crnogorskim vinima- Vranac i Krstač; revijom crnogorske narodne nošnje-ženske i muške (koju su nosili- Jadranka Šincek i Miloje Potpara); nastupom Zbora "Montenegro" u Paviljonu Zrinjevac s pjesmama: VRSUTA, IVANOVA KORITA i VESELICA- pod ravnanjem Ismeta Kurtovića a uz pratnju Edina Džaferagića i izlaganjem manjeg dijela naše izdavačke i informativne djelatnosti. 

 

POSLUŠAJTE NASTUP ZBORA MONTENEGRO:

www.youtube.com/watch?v=ey2DBNHMeos