povratak na sve vijesti

DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU V.

petak, listopada 11. 2013.

Fim "Bajkoviti priopvjedač- Ćamil Sijarić" prikazan u Crnogorskom domu 10. 10. 2013.

BAJKOVITI PRIPOVJEDAČ- ĆAMIL SIJARIĆ

      U okviru projekta DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU u Zagrebu je 10. 10. 2013.  u organizaciji  Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb prikazan dokumentarni film „Bajkoviti pripovjedač- Ćamil Sijarić (1913-1989)“ u režiji Huseina Bata Dukaja, scenarij dr.sc. Derviš Selhanović i Bogić Rakočević, proizvodnja TV CG i Cekum-a 2013.
Prikazivanju filma u Crnogorskom domu u Zagrebu prisustvovali su dr. sc. Derviš Selhanović, Bogić Rakočević i Elvisa Erović.
      Obraćajući se na početku projekcije velikom broju prisutnih u Crnogorskom domu direktor CEKUM-a dr. sc. Derviš Selhanović je, uz zahvalu domaćinima, istakao:
„Projekcija večerašnjeg filma je još jedna u nizu aktivnosti i programa koje zajednički već godinama organiziraju Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, njene članice  i Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore. Te aktivnosti postaju sastavni dio značajnih kulturnih događanja u RH. Večerašnji film je zajednički projekt TV CG i CEKUM-a, posvećen stotoj godišnjici rođenja uistinu velikog pisca i majstora naracije Ćamila Sijarića. Film je i podsjećanje na njegovo izuzetno stvaralačko djelo i ugled u crnogorskoj i bosanskoj književnosti, odnosno književnosti bivše države. Namjera nam je da film prikažemo u ostalim državama okruženja, kao i nekim državama u Evropi“
       Prisutnima se obratio i gospodin Bogić Rakočević.
     Projekt Dokumentarni film u Crnogorskom domu i ovom projekcijom, brojem prisutnih i njihovom reakcijom, kao i kvalitetom prikazanih filmova, u potpunosti opravdava njegovo pokretanje i osigurava višegodišnju programsku orijentaciju.

 

"Bajkoviti pripovjedač- Ćamil Sijarić (1913-1989)

Režija: Husein Bato Dukaj

Scenaristi: dr. Derviš Selhanović i Bogić Rakočević

Snimatelj: Goran Tripunović

Ton: Miljko Popov i Miodrag Rabrenović

Montaža i grafička obrada: Radivoje Ćirović

Moderator: Bogić Rakočević

Producent: Radivoje Brnović

Muzika: Leo Đokaj

Trajanje: 42':00''

Proizvodnja: TV CG, CEKUM, 2013.