povratak na sve vijesti

IZLOŽBA SLIKA BRANKE GRLICA

petak, ožujka 08. 2013.

U Crnogorskom domu galerija "Montenegrina" 7. 3. 2013. otvorena izložba slika BRANKE GRLICA pod nazivom -SJEĆANJA I OSJEĆAJI 1983-2013-

U organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb u Crnogorskom domu galerija "Montenegrina" otvorena je izložba slika BRANKE GRLICA u povodu trideset godina slikarskog rada pod nazivom "SJEĆANJA I OSJEĆAJI 1983-2013".

Uz prisustvo brojnih uzvanika i gostiju izložbu je otvorio predsjednik Društva Dušan Mišković.

O autorici i njenim slikama govorio je MIRKO KOVAČEVIĆ (dopredsjednik Udruge slikara Nikola Trick), čestitajući autorici jubilej i predstojeći praznik 8. mart - Dan žena- pročitao je dvije pjesme iz svoje zbirke.

Prisutnima se i prigodnim riječima obratila i autorica Branka Grlica.

 

"Okupirana ljepotom prirode, najčešće slika motive pejzaža, veduta, marina i mrtve prirode s naglaskom na cvijeće. Naslikala je više autoportreta, portreta i aktova. Najdraža tehnika joj je ulje na platnu iako voli pastele i tempere. Članica je Udruge slikara Nikola Trick.

Na ovoj izložbi se predstavlja s trideset radova naslikanih u rasponu od trideset godina i sve su slike rađene istom tehnikom- ulje na platnu."

 

KATALOG IZLOŽBE:

Dokument