povratak na sve vijesti

IZLOŽBA SLIKA - ZDENKO VOJVODIĆ-

ponedjeljak, veljače 11. 2013.

U galeriji "Montenegrina" u Crnogorskom domu u Zagrebu otvorena izložba slika Zdenka Vojvodića pod nazivom "Dvadeset slika za dvadeset godina slikarstva"

U organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb u galeriji "Montenegrina" otvorena je 7. 2. 2013. izložba slika ZDENKA VOJVODIĆA  pod nazivom DVADESET SLIKA ZA DVADESET GODINA SLIKARSTVA.

Osvrt prof. dr. sc. Antuna Bauera na slikarski opus Zdenka Vojvodića pročitala je Milanka Bulatović. Prigodnim riječima prisutnima se obratio autor Zdenko Vojvodić a izložbu je otvorio predsjednik Drušrva "Montenegro" Dušan Mišković.

 

"Slikar Zdenko Vojvodić primjer je slikara koji radi i stvara iz osjećaja potrebe da se likovno izrazi- da dade oduška svom raspoloženju i svojim osjećajima- da realizira svoje misli i vizije- svoje lirske osjećaje za ljepotu cvijeta- za igru kistom i kolorom... Snažan doživljaj kolora- doživljaj koji inicira i sadržaj likovnog ostvarenja- dovodi Vojvodića do likovne apstrakcije. Ulja na platnu, koja već sama po sebi nose akcenat snage kolora, iniciraju Vojvodiću likovna ostvarenja u čistoj apstrakciji. Vojvodićeva ulja na platnu unose u sadržaj igru bogate skale kolora. Igra kolora koja nosi i sadržaj slike..."

Prof. dr. sc. Antun Bauer

 

IZLOŽBA JE OTVORENA DO 21. 2. 2013.

 

KATALOG IZLOŽBE


Dokument