povratak na sve vijesti

ČLANOVI ODBORA ZA LJUDSKA PRAVA I SLOBODE SKUPŠTINE CRNE GORE U CRNOGORSKOM DOMU

četvrtak, ožujka 21. 2013.

U okviru radne posjete Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora, članovi Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore posjetili Crnogorski dom u Zagrebu 20. 3. 2013.

      Radni trodnevni posjet Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora, članovi Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore iskoristili za susret s predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb i Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba u Crnogorskom domu u Zagrebu 20. 3. 2013.

      Delegaciju Odbora činili su: Halil DUKOVIĆ, predsjednik Odbora;Ljiljana ĐURAŠKOVIĆ, zamjenica predsjednika; Srđa POPOVIĆ, član; Kemal ZORONJIĆ, član; Ljerka DRAGIČEVIĆ, član; Driten ABAZOVIĆ, član; Slava BURIĆ, sekretarica Odbora i Sonja JOKIĆ, saradnica u Odboru.

     U ime domaćina goste su pozdravili prof.emer.dr.sc. Veselin Simović, predsjednik Koordinacije vijeća crnogorske nacionalne manjine u RH i predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i dr. sc. Radomir Pavićević, predsjednik NZCH. Razgovoru je prisustvovao dio  članova Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, Društva Crnogoraca i  prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb i Predsjedništva NZCH. U ime Odbora prisutne je pozdravio dr. sc. Halil Duraković.

            O načinu organizacije, djelovanje, programima rada i aktivnostima, kao i problemima u radu udruženja članica NZCH, vijeća i predstavnika crnogorske nacionalne manjine u RH,  govorili  su Veselin Simović, Radomir Pavićević, Dušan Mišković i Danilo Ivezić. Po riječima predsjednika Odbora gospodina Halila Durakovića to je i bila svrha i namjera posjete. 

Zahvalnost domaćinu i razgovoru izrekli su i članovi Odbora Srđa Popović, Ljerka Dragičević i Driten Abazović.

 Na kraju susreta u ime domaćina gostima je uručen komplet knjiga izdanja NZCH za biblioteku Odbora, a svakom pojedinačno po primjerak najnovijeg broja Crnogorskog glasnika i Ljetopisa crnogorskog.