povratak na sve vijesti

ZBOR "MONTENEGRO" NA MANIFESTACIJI -SVI ZAJEDNO U EU-

srijeda, veljače 20. 2013.

Pjevački zbor "Montenegro" Zagreb i u 2013. godini uspješno nastavlja s predstavljanjem crnogorske kulture i tradicije

Pjevački zbor "Montenegro" Zagreb i u 2013. godini uspješno nastavlja s predstavljanjem crnogorske kulture i tradicije. Na Zagrebačkom Velesajmu nastupili su u programu "Materina priča: Svi zajedno u -EU", 16. 2. 2013. godine. U glazbeno scenskom programu koji je trajao dva dana, stvaralaštvo nacionalnih manjina predstavili su Albanci, Austrijanci, Bošnjaci, Crnogorci, Česi, Mađari, Makedonci, Njemci, Poljaci, Romi, Rumunji, Rusi, Rusini, Slovaci, Slovenci, Srbi, Talijani, Ukrajinci i Židovi.

U programu je naznačeno: "Najveći dometi kulture nisu plod i stvaralaštvo samo jedne nacije. Europska kulturna baština sinteza je različitih utjecaja i kulturnih doticaja, koji su oduvijek stvarali dijalog među narodima i kulturama. Na području Hrvatske tradicionalno prebivaju stanovnici različitih etničkih, kulturnih i vjerskih obilježja i opredijeljenja koji, na poseban i nenadomjestiv način, pridonose bogatstvu i raznolikosti hrvatskog gospodarskog, političkog, kulturnog i svekolikog drugog života"

1

Pjevački zbor "Montenegro", Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb izveo je "Veselicu" i "Ivanova korita", pjesme koje uvijek izazivaju oduševljen prijem kod publike, a pod umjetničkim vođstvom Ismeta Kurtovića i uz pratnju na harmonici Edina Džaferagića i na kahonu Danijela Domazeta.

2

Zamjerke organizatoru ostaju kao i kod prve manifestacije: manjkavosti u tehničkom smislu i koncepcijski propusti.

Tekst: Milanka Bulatović