povratak na sve vijesti

DAN NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA - 14. 9. 2014.

ponedjeljak, rujna 15. 2014.

Dan nacionalnih manjina Grada Zagreba u organizaciji Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, održan 14. 9. 2014. na Zrinjevcu

      Bogatstvo i raznolikost kulturnog stvaralaštva, tradicije, običaja, nošnji kao i specifičnosti svojih kuhinja pripadnici osamnaest nacionalnih manjina Grada Zagreba predstavilo je 14. 9. 2014. u parku Zrinjevac na tradicionalnoj manifestaciji Dan nacionalnih manjina Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

    Uporna i obilna kiša koje je više priličila kasnoj jeseni a ne završetku ljeta nije spriječila brojne Zagrepčane i turiste da uživaju u višesatnoj pjesmi, igri, kulinarskim specijalitetita,  i pićima s nacionalnim obilježjima: albanske, bošnjačke, crnogorske, češke, mađarske, makedonske, romske, slovenske, srpske, bugarske, njemačke, poljske, rusinske, ruskea, slovačke, talijanske, ukrajinske, i židovske nacionalne manjine.

      Članice Društva "Montenegro" iz Zagreba odista su se iskazale u kulinarskoj prezentaciji Crne Gore. Štand je bio zatrpan brojnim gostima koji su htjeli probati crnogorska jela, kolače i vino. Po njihovoj ocjeni prezentacija je proglašena najuspješnijom.

      U kulturnom dijelu programa nastupio je mješoviti pjevački Zbor "Montenegro" s pjesmama:

- Oj vesela Veselice

- Milica jedna u majke

-Primorkinja