povratak na sve vijesti

FILM DJEČACI IZ ULICE MARXA I ENGELSA U HRVATSKOJ

srijeda, prosinca 03. 2014.

Film crnogorskog režisera Nikole Vukčevića "Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa" u hrvatskim kinima

      Film Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa crnogorskog redatelja Nikole Vukčevića, početkom prosinca stiže u hrvatska kina.

     Riječ je o crnogorsko-hrvatsko-srpskoj koprodukciji, vrlo potencijalnom kino hitu koji je u glumačkoj postavi okupio najpoznatija i najrelevantinija regionalna glumačka imena poput Gorana Bogdana, Emira Hadžihafisbegovića, Momčila Otaševića, Nebojše Glogovca pa čak i Damira Urbana, koji je osim specijalnog gostovanja u filmu, autor i izvođač naslovne pjesme iz filma.
      Radnja 'Dječaka' prati živote braće Stanka i Voja, (Gorana Bogdana i Momčila Otaševića), koji u istom životnom trenutku imaju pred sobom veliki izazov. Jedan od njih morati će prvi put ubiti, a drugi prvi put u životu – ljubiti. Film je nastao po motivima drame “INSTANT“ - poznatog srpskog pisca i redatelja Đjordja Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića, a sniman je u Podgorici, Londonu i Zagrebu.
      Također, film Dječaci je crnogorski kandidat za nominaciju za prestižnu nagradu Američke filmske akademije - Oscara, te je upravo u ovom tjednu održana i projekcija filma u dalekom Los Angelesu, u prisustvu redatelja Vukčevića.
       Je li ova zvjezdana glumačka postava, vizualna atraktivnost koja podsjeća na prave hollywoodske blockbustere i glazbena raskoš, pravi recept za regionalni kino hit saznat ćemo vrlo brzo.

       Dječaci u hrvatska kina stižu 4. prosinca u distribuciji 2i Filma. Svečana premijera 5. 12. 2014. u CineStar Branimir centar.

 

_Djecaci _plakat