povratak na sve vijesti

VEDRAN BAĐUN "U potrazi za ZION-om"

četvrtak, listopada 30. 2014.

Putopisno predavanje pod nazivom U potrazi za ZION-om u Crnogorskom domu u Zagrebu održao 29. 10. 2014. VEDRAN BAĐUN

     Pustolov, komandos, uspješni sportaš u borilačkim sportovima, trener tajlandskog boksa, majstor tetovaže, autor dva romana, mladić koji je plivao s krokodilima, nije se povukao ni pred slonom, igrao s opasnom zmijom, živio s domorocima, istražio velik dio egzotičnih tropa, šuma i prašuma, sudjelovao u raftinzima na najopasnijim svjetskim rijekama te dugo godina vodio rafting na rijeci Cetini, Omišanin Vedran Bađun je 29. 10. 2014. u Crnogorskom domu u Zgarebu održao putopisno predavanje pod naslovom "U potrazi za ZION-om" u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb.

"Zion je savršeni trenutak na savršenon mistu.
Zion je misto na kojen čovik želi zauvik ostat.
Zion je i osjećaj kojeg bi tili zadržat za sva vrimena.
Zion je ono čemu težin cili život, apsolutan mir i srića.
Sve na ovon svitu ima svoju suprotnost, tako i Zion ima protutežu bez koje ni on ne bi postoja. Ta suprotnost zove se Babilon.
Babilon je stanje u kojen se cili svit trenutno nalazi. Babilon triba ignorirat il minjat ako nas ugrožava. Zbog ljudske prirode nije ga moguće uništit pa zbog toga moramo pojedinačno dograbit svoj Zion tako da nan Babilon ne može naškodit.“

     Priča o pustolovinama i životu od Amerike do Australije uz projekciju brojnih fotografija područja u kojima je boravio potrajala je skoro dva sata. Bila je začinjena brojnim doskočicama i komentarima uz aktivno učešće prisutnih u Crnogorskom domu u Zagrebu.
      "...Planova nemam, živim po načelu Relax filozofije. Na svom sam putu di me nitko ne može prestizati niti gurati. Stranice moje životne knjige se okreću kako svevišnja energija to želi. Za sljedeće putovanje, ko to zna, možda zavrtim globus i di ubodem prstom. Namibija mi se mota po glavi ali ko zna….. 10, 20 godina hahahahaha biti cu sijedi rastafarijanac sa dredovima do poda koji ne puši ganju. Živit ću daleko od Hrvatske, u nekoj prašumi tropskog pojasa. Nadam se da ću pronaći svoj Zion. Naravno ako prije toga ne odlučim nenaoružan jurnuti na grizlija..."- rekao je Vedran.

VEDRAN BAĐUN je jedan od rijetkih koji u životu radi samo ono što voli!

 POZIVNICA:

Dokument