povratak na sve vijesti

Deklaracija i o nesnošljivosti i etnocentrizmu u Hrvatskoj

petak, svibnja 15. 2015.

Osam zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru te predsjednik savjeta za nacionalne manjine u Puli su 14. svibnja 2015. potpisali Deklaraciju i o nesnošljivosti i etnocentrizmu u Hrvatskoj .

Osam zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru , Vladimir Bilek, Dragan Crnogorac, Nedžad Hodžić, Mile Horvat, Šandor Juhas, Veljko Kajtazi, Furio Radin i Milorad Pupovac te predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer u Puli su 14. svibnja 2015. potpisali Deklaraciju i o nesnošljivosti i etnocentrizmu u Hrvatskoj.

"...mnogi pripadnici nacionalnih i drugih manjina osjećaju povećanu nesigurnost i nelagodu zbog ponovne eskalacije straha i netolerancije u hrvatskom društvu te, izražavajući svoje najoštrije suprostavljanje ovim pojavama i naglašavajući ozbiljnost aktualnog političkog trenutka, traže solidarnost i pomoć svih odgovornih institucija u suzbijanju ovih pojava, a u prvom redu institucija Hrvatske vlade, institucija Europske unije i institucija civilnog društva..." 

TEKST DEKLARACIJE možete u cjelosti oročitati OVĐE