povratak na sve vijesti

KOLAŠINSKO AMATERSKO POZORIŠTE U ZAGREBU

srijeda, ožujka 18. 2015.

Kolašinsko amatersko pozorište nastupilo u Kazalištu VIDRA u Zagrebu 16. 3. 2015.

U okviru projekta suradnje s Kazalištem slijepih i slabovidnih osoba "Novi život" iz Zagreba Kolašinsko amatersko pozorište nastupilo s predstavom Hriata Bojčeva ORKESTAR TITANIK u Kazalištu VIDRA, Draškovićeva 80, Zagreb 16. 3. 2015.

Predstavu je režirao: ZORAN RAKOČEVIĆ a nastupili su: 

Nikola Šćepanović (METO); Jovan – Braco Popović (LUKO); Anja Drašković (LJUPKA); Zoran Rakočević (DOKO) i Đorđije Tatić (HARI).

5

     Kolašinsko amatersko pozorište osnovano je pod NVO ,,Roditelji za učenike“ u Kolašinu, dana 13. maja 2004. godine. Do sada je izvelo oko 20 predstava i nastupalo, osim u brojnim gradovima CG, još i u Zagrebu, Splitu, Banja Luci, Trebinju, Zvorniku, Lazarevcu, Kuli, Senti i td. Pozorište je sa predstavama Banović Strahinja (2006), Odvratna drama (2009) i Orkestar Titanik (2011) osvajalo prvo mjesto na FDA u Bijelom Polju, dok je drugo mjesto zauzelo sa predstvom Profesionalac (2010) i Čehov je Tolstoju rekao zbogom (2012), treće sa Maj nejm iz Mitar (2013). Predstava Orkestar Titanik proglašena je najboljom na Repassage festu na Ubu, gdje se okupljaju najbolja osvarenaj sa eks yu prostora. Članovi ovog pozorišta osvojili su brojne nagrade za glavne i epizodne uloge, za režiju, bravuru, kostim, autorski projekat, partnersku igru i td. na državnim i međunarodnim festivalima.

 NAGRADE I PRIZNANJA:

FDA Crne Gore, Bijelo Polje 2011.
* nagrada za najbolju predstavu
* nagrada za najbolju režiju – Zoran Rakočević,
* nagrada za najbolju scenografiju.

• Festival festivala Trebinje 2011.
* Zlatna maska za najbolju scenografiju

• Repassage fest Ub 2011.
* Plaketa za najbolju predstavu u cjelini

• Gulini dani, Petrovac na Mlavi 2012.
* Gulina plaketa - Zoran Rakočević za ulogu Doka

PREDSTAVA JE SUFINANCIRANA OD STRANE MINISTARSTVA KULTURE CRNE GORE

Orkestar Titanik – riječ reditelja:
     …Bijega nema, jer se nema gdje pobjeći. Bijeg je u nama. Novi život je unutra. I ako su se oni koji su to željeli popeli u svoj voz, ponijeli su sa sobom svoje lične frustracije i psihološke probleme. Zarobljenost je u nama samima, i kad se preselimo u veliki grad mi tamo ponesemo našu ličnu priču, naše sjećanje na krize, inflacije, na ratove, tenkove, avione. Sjećanje na probijanje zvučnog zida i beskonačno duge alarme... Priča na individualnom planu očitljiva je i na globalnom, a predstava ,,Orkestar Titanik“ može lako biti i priča o našim društvanim tranzicijama, o našim integracijama u nedogled, o uslovima koje ne želimo, a koje trba da ispunimo... O kolektivnim nadama, o našem dubokom nezadovoljstvu nama, njima i svima. O našem vozu koji se ne zaustavlja na našoj stanici, o nama koji smo se spakovali za Brisel, ali kofere nijesmo provjetrili, puni su buđi i smeća koje nijesmo istresli još od onda, kad smo posljednji put, devedesetih... Nekad i shvatimo da je dio priče bio samo san. Dio priče je stvaran, pa smo opet zaspali, tako da više i ne znamo šta je proizvod naše mašte, šta nam se učinilo, a šta smo stvarno uradili…

UZ POMOĆ DRUŠTVA CRNOGORACA I PRIJATELJA CRNE GORE "MONTENEGRO" ZAGREB

POZIVNICA:

 

Dokument