povratak na sve vijesti

CRNOGORSKO VEČE U ZAGREBU- 29. 6. 2016.

četvrtak, lipnja 30. 2016.

U prekrasnoj dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka, održano je 29. 6. 2016. „Crnogorsko veče u Zagrebu“

CRNOGORSKO VEČE U ZAGREBU

 

       U Zagrebu je 29.6.2016. godine u prekrasnoj dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka,  održano „Crnogorsko veče u Zagrebu“, u lijepoj atmosferi pjesme, druženja i prijateljskih susreta. Ova manifestacija pokazuje da nam je ovakav kvalitetan program itekako potreban, jer pored članova Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb okuplja pripadnike drugih nacionalnih manjina i  pripadnike sredine u kojoj živimo.

      Program je spontano i uspješno  vodila Jadranka  Šincek, zamjenica predsjednice Društva „Montenegro“, a u programu su sudjelovali:

    - Mješoviti pjevački zbor  KULTURNO PROSVJETNOG DRUŠTVA SLOVENSKI DOM ZAGREB, sa voditeljem  Ivicom  Ivanovićem

      -  Ženski  vokalni  sastav  OKUDA TREŠNJEVKA, sa voditeljem  Tihomirom  Zlatićem

     - Mješoviti  zbor i  orkestar „BOSANA“ BOŠNJAČKE NACIONALNE ZAJEDNICE GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE, sa voditeljicom zbora Katarinom Stojanović i voditeljem orkestra Edinom Džaferagićem

     - Mješoviti pjevački zbor  „MONTENEGRO“ DRUŠTVA „MONTENEGRO“ ZAGREB, sa voditeljem  Edinom  Džaferagićem

       Izvođači i publika pjevali su zajedno, a nisu se štedjeli ni dlanovi. Velikim pljeskom pozdravljene su sve pjesme, a izvođačima se nije dopuštalo da napuste pozornicu.  Bilo je tu pjesama  za svačiju dušu: spleta slovenskih vedrih pjesama, vokalnih izvedbi hrvatskih etno napjeva, neodoljivih sevdalinki i naravno, veći dio večeri pjesama iz Crne Gore. Zbor „Montenegro“ teško se odlučio koji izbor napraviti i dostojno predstaviti prebogatu i  raznoliku crnogorsku muzičku baštinu: Gledala sam s Koma Plava, Pomrčina, Tekla voda na valove,  Sejdefa, Bokeljska noć, Što se mala uobrazi, Primorkinja, Još ne sviće rujna zora….i naravno: Lepe ti je Zagorje zelene, pjesma sredine u kojoj živimo.

     Moglo se nastaviti cijelu noć, ali trebalo je prionuti na djelić crnogorske trpeze koju su pripremile vrijedne članice Društva „Montenegro“ Zagreb i vina Vranac, sada već tradicionalni „brend“ u Zagrebu, kojega svi iščekuju.

Milanka Bulatović

U FOTOGALERIJI korištene fotografije T. Hnojčika. 

POZIVNICA:

 

Dokument