povratak na sve vijesti

DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU- PRAVEDNIK

petak, ožujka 11. 2016.

Dokumentarni film PRAVEDNIK, autorice NATAŠE BARANIN prikazan 10. 3. 2016. u Crnogorskom domu u Zagrebu

      Dokumentarni film PRAVEDNIK autorice NATAŠE BARANIN prikazan je u Crnogorskom domu 10. 3. 2016. kao DVADESET DEVETA projekcija u okviru programa DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU

     Prikazivanju filma prisustvovala je autorica gospođa Nataša Baranin s kojom je uvodni razgovor vodila Sanja Zoričić Tabaković, Predstavnica židovske nacionalne manjine Grada Zagreba.

      Projekciji su prisustvovali brojni gosti među kojima i ZAGREBAČKI RABIN Lucijano Moše Prelević.

      Potresnu priču o traganju za Pravednikom  i priča o jedinom crnogorskom Pravedniku prisutni su na kraju pozdravili dugim aplauzom izražavajući na taj način priznanje autorici na odista umpresivnom filmu.

     „Priče koje sam stavila u fokus su priče o ljudima koji traže „pravednika“ i onima koji su već dobili to veliko odličje, ali i priče predsjednika Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaše Alfandarija, kao i Đorđa Raičevića, koji je, kako kaže, podjednako i Crnogorac i Jevrej“,kaže autorica.

     Tu su priče o Lauri Papo Ostojić i Elmazu Hadroviću, Vladu Šušoviću i porodici iz Hercegovačke ulice u Podgorici, o Renati Kon, Ruži Rip, Radmili Ćorović koja je rođena kao Rena Abravanel, Petru Zankoviću i porodici Milana Rihtera. 

    Saznajete neke zaista nevjerovatne priče. Drago mi je ako nijesmo razmetljivi. Drago mi je da pokazujemo da smo najveći i kada je nevolja najveća. Mislim da smo stvarno najbolji i najhumaniji kada je za to vrijeme“, zaključila je Nataša Baranin.

PRAVEDNIK

(I. dio- 33':00''; II. dio 26':00'')

 Autorica: Nataša Baranin

 Producent:Radivoje Brnović

 Ton:Miodrag Rabrenović

Rasvjeta: Zoran Kovačević

 Snimatelj: Dragan Tomašević

 Montaža: Dragan Marković

Proizvodnja:  Dokumentarni program TV CG 2014.

Prikazivanje omogućio:  DOKUMENTARNI PROGRAM i  ARHIV RTCG

 

U FOTO GALERIJI korištene fotografije TONIJA HNOJCIKA

 

POZIVNICA

Dokument