povratak na sve vijesti

VEČER S MAJOM PERFILJEVOM- OD BOKELJSKE NOĆI DO NAŠIH DANA

utorak, studenog 15. 2016.

Ovogodišnja pjesničko-muzička večer održana je 14.11.2016. godine u, na žalost, odsustvu Maje Perfiljeve. I izvođači i publika željeli su održavanjem koncerta poslati Maji želje za brzim ozdravljenjem.

„Večer sa…Majom Perfiljevom“: „OD BOKELJSKE NOĆI DO NAŠIH DANA“

    Ovogodišnja pjesničko-muzička večer održana je 14.11.2016. godine u, na žalost, odsustvu Maje Perfiljeve.  I izvođači i publika željeli su održavanjem koncerta poslati Maji želje za brzim ozdravljenjem.

    Prepuna dvorana muzeja Mimara sa ganućem i pjevanjem pozdravila je sve izvođače, koji su izveli svoje skladbe na stihove Maje Perfiljeve, što je i bit ovakvih večeri, a i neke svoje kompozicije.

   Pjevački zbor „Montenegro“ Zagreb uvodno je izveo antologijsku „Bokeljsku noć“, a posebno što se „Bokeljska noć“ našla među  14 nematerijalnih kulturnih dobara Crne Gore, čiji je neizostavni dio i pjesma na Majine stihove, za koju mnogi misle da je narodna pjesma, nepoznatoga autora.

   Program je vodila Milanka Bulatović i predstavila mlade i malo mlađe izvođače:

  Crnogorske mlade umjetnike predstavio je svestrani Podgoričanin, MARKO PRENTIĆ: kantautor, gitarist i vokal. Izveo je svoju kompoziciju na Majine stihove: „Okus pelina“. Nema bojazni da su Majini ljubavni stihovi inspiracija svim generacijama umjetnika.

   Bila je to posebna izvedba, moderna,sa prepuno emocija koje su se prenijele na sve prisutne.

   Također svestrani Dubrovčanin, TIBOR KARAMEHMEDOVIĆ: kantautor, gitarist, vokal, izveo je svoju kompoziciju na Majine stihove: „Ako te ikada sretnem“i osebujnom , energičnom izvedbomizazvao ogroman pljesak prisutnih.

   Milanka Bulatović govorila je potom Majine stihove: „Balada o mladiću i ruži-mome ocu“ i „Sanjam“.

   VESNA PISAROVIĆ, kantautorica i vokalna solistica, uz pratnju MARIJA IGRECA na gitari i MLADENA BARAKOVIĆA na kontrabasu, izvela, u džez obradi, nekoliko vječnih pjesama sa Majinim stihovima. Cijela dvorana pjevala je, između ostaloga, vrhunsku izvedbu „Sanjam“. Pozdravljena je sa velikim oduševljenjem i pljeskom, a objavila je i svoj novi CD sa obradama pjesama na Majine stihove.

   Bila je to divna večer sa vječnom porukom da je ljubav ono što nas pokreće i čini smisao života. Nastavljamo dogodine, sa Majom, naravno!

POZIVNICA

Dokument