povratak na sve vijesti

VEČE SA MLADENOM LOMPAROM

nedjelja, ožujka 20. 2016.

U organizaciji Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Novinarskom domu u Zagrebu 22. 3. 2016. održati će se veče sa Mladenom Lomparom

        Zajednički projekt Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore  pod nazivom Crnogorski književnici u Zagrebu i hrvatski u Podgorici ulazi u drugu godinu realizacije.

     Nakon uspješnog predstavljanja Ivane Simić Bodrožić u Tivtu prošle godine, ove godine 22. 3. 2016. s početkom u 19h u Zagrebu, Novinarski dom, Perkovčeva 2,  predstavljamo crnogorskog književnika Mladena Lompara

 UČESTVUJU:

TONKO MAROEVIĆ

DIMITRIJE POPOVIĆ

NELA SAVKOVIĆ- VUKČEVIĆ

IVANA SIMIĆ BODROŽIĆ

ALEKSANDRA VUKOVIĆ

MLADEN LOMPAR

DANILO IVEZIĆ- moderator

      Specifičnost ovog projekta je u tome da hrvatski književnici u Crnu Goru dolaze u organizaciji Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, a crnogorski u Hrvatsku u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

 Mladen Lompar Web

 „…Otmjen, suzdržan, u svemu nalazeći 'starogrčku mjeru', lapidaran u izrazu i iskazu, on je najviše crnogorski i najviše evropski pjesnik…- Jelena Perović Gošović

 Mladen Lompar je rođen 22. marta 1944. godine na Cetinju. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu. U njegovom značajnom opusu knjiga poezije, najvažnija mjesta su zauzele:

„Pustinožitelj“, „Dnevnik iz boce“, „Dodir za gubilište“, „Kraljica Jakvinta Opat Dolči i vri-jeme stida“, „Boca lude princeze“, „Triptihon iz nacionalne biblioteke“, „Noć iz lapidarija“, „Sjena na sceni“ i druge.

Lompar je predśednik Crnogorskog PEN Centra, i potpredśednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, član Matice crnogorske i Crnogorskog društva neza-visnih književnika. Glavni je i odgovorni urednik časopisa „Ars“. Bio je član Savjeta za standardizaciju crnogorskog jezika.

POZIVNICA:

Dokument