povratak na sve vijesti

DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU

petak, siječnja 12. 2018.

Projekt DOKLUMENTAR NI FILM U CRNOGORSKOM DOMU u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb, ušao je u petu godinu realizacije. Projekcije u 2018. započele su prikazivanjem dokumentarnog filma PRECI I POTOMCI 11. 1. 2018. u crnogorskom domu u Zagrebu

Projekt DOKLUMENTAR NI FILM U CRNOGORSKOM DOMU u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb, ušao je u petu godinu realizacije.
Projekcije u 2018. započele su prikazivanjem dokumentarnog filma PRECI I POTOMCI 11. 1. 2018. u crnogorskom domu u Zagrebu.

PRECI I POTOMCI (68':03'')

Scenario i režija: Nikola Popović; Direktor filma: Stanislav Ćano Koprivica; Kompozitorica  Ksenija Začević; Tekst čita: Žarko Laušević; Izvršni producent: Nikola Krapović

Proizvodnja: Zeta film Budva 1992.

 „PRECI I POTOMCI“ – su svojevrstan nastavak priče prethodno prikazanog dokumentarnog filma KRAJ JEDNE DINASTIJE. To je priča o pošljednjoj želji crnogorskog Gospodara kralja Nikole, da bude sahranjen u Crnoj Gori, koja je ispunjena nakon 68 godina od njegove smrti, 1. 10. 1989. godine. Uz kralja, svojoj Crnoj Gori na vječni počinak vratile su se i kraljica Milena i knjaginje Vjera i Ksenija.

U pogrebnoj povorci zajedno su se našli narod i njegovo živo sjećanje na pretke koje historija ne može zaboraviti.

Posmrtni ostaci kralja, kraljice i knjaginja položeni su  na Cetinje u crkvu na Ćipuru…

 

 

 

Dokument