povratak na sve vijesti

IZLOŽBA U CRNOGORSKOM DOMU

petak, svibnja 18. 2018.

Danica Smiljanić Konjević predstavila svoje likovno stvaralaštvo u galeriji „Montenegrina“ u četvrtak, 17.5.2018. godine izložbom „Varijacije na temu Zagreba i cvijeća“.

VARIJACIJE NA TEMU ZAGREBA I CVIJEĆA

U brojnim aktivnostima Društva „Montenegro“-Zagreb posebno mjesto zauzima Izložbena djelatnost. Pružiti mogućnost autoricama i autorima, najčešće amaterima, što nikako ne umanjuje njihovu umjetničku osobnost, izuzetno je zadovoljstvo i vrijedno svakoga truda. A tek kada je to prva samostalna izložba!

Danica Smiljanić Konjević predstavila je svoje likovno stvaralaštvo u galeriji „Montenegrina“  u četvrtak, 17.5.2018. godine izložbom „Varijacije na temu Zagreba i cvijeća“.

Prepuna izložbena dvorana, brojni gosti i ljubitelji umjetnosti pokazali su da i danas postoje lijepa, dugogodišnja prijateljstva i želja da se odazovu na ovaj, za Danicu veliki događaj. Bio je tu i njen prvi profesor likovne kulture,  iz osnovne škole-Milivoj Svoboda, koji je prvi otkrio njen talent, a profesor Frane Radak, koji nam je i ovaj put priredio edukativnu  likovnu poslasticu i skromno  rekao da je on samo trebao  dalje ukazivati na tehnike stvaranja i usmjeravanje.

A evo što autorica kaže o sebi i svom stvaralaštvu:

Nikada nisam mislila da ću slikati. Nakon gimnazije završila sam Prirodoslovno matematički fakultet, smjer praktična matematika u Zagrebu. Cijeli radni vijek radila sam u informatici.

Znajući za moju veliku ljubav prema slikarstvu, kćeri su mi za pedeseti rođendan poklonile tečaj slikanja. Tako slikanje počinjem učiti u Centru Horizont i to 2002.godine kod likovnog pedagoga i akvarelista Milivoja Svobode, kod kojeg sam zavoljela zahtjevnu tehniku akvarela. Nakon toga, priključujem se Likovnom klubu Kulturnog centra Peščenica pod vodstvom akademskog slikara Frane Radaka. Uz slikanje u različitim tehnikama, profesor Radak je poticao kreativni pristup slikarstvu, korištenje većih formata i slobodu umjetničkog izražavanja. U Centru Staze sudjelovala sam u kreativnim radionicama, koje je vodila Andrea Weiss Sadeh. Akvarel je ipak ostao moja najveća radost i ljubav i uvijek mu se volim vraćati.

Kako je ovo moja prva samostalna izložba, najljepše zahvaljujem Društvu „Montenegro“ Zagreb što su mi omogućili izlagati u njihovoj galeriji.

Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli u ostvarenju ove izložbe, a posebno,na poticaju i podršci, akademskom slikaru Frani Radaku.

MILANKA BULATOVIĆ

Dokument