povratak na sve vijesti

Dirljiv susret i druženje u Domu za starije KSAVER, Nemetova

utorak, studenog 26. 2019.

Zbor MONTENEGRO Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, nastupio u Domu za starije KSAVER, Nemetova, Zagreb

KAP VESELJA

Dirljiv susret i druženje u Domu za starije KSAVER, Nemetova

 Prije oko mjesec dana iznenadio nas je poziv gospodina Ivice Jurjevića i z Doma za starije  Ksaver-Nemetova, u Zagrebu.

Željeli su napraviti večer u kojoj bi predstavili crnogorsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, a u nizu hvalevrijednih sličnih programa . Gospodin Jurjević, agilni zaposlenik Doma, osmišljava i provodi ove programe, tako da je i program druženja naše manjine održan 25.11.2019. u lijepoj, velikoj dvorani, dobro opremljenoj i ugodnoj. Naše sugrađanke i sugrađani ispunili su dvoranu i sa vidljivom znatiželjom pratili , najprije uvodne riječi Milanke Bulatović, koja je ukratko govorila o Crnoj Gori, njenoj povijesti i kulturi, sličnim problemima nedavne prošlosti i današnjice sa kojima se susrećemo i mi.

Pjevački zbor Montenegro izveo je potom crnogorske tradicijske pjesme: Prođoh kroz goru, Crna Goro lijepa, Zeleni se , Zoro, zelena livada, kao i pjesme : Ruža crvena, Uzalud vam trud svirači, Bokeljska noć…

Gotovo da ne trebamo ni napominjati da je cijela dvorana pjevala, bez obzira na poznavanje teksta, a bio je tu i neizostavni bis. Dirljivo je bilo promatrati razdragana lica, veselo ozračje i pomisliti kako je malo volje i truda potrebno da se ljudi oraspolože i osjećaju dobro.

Druženje se nastavilo uz crnogorsku lozu, vranac, a i sokove, razgovore o Crnoj Gori, i poziv da obavezno opet dođemo, što smo objeručke prihvatili.

Pomalo tužni, ali i zadovoljni, pozdravili smo se sa našim  dragim penzićima, uz polušaljive dogovore da nam ipak rezerviraju mjesta u svom lijepom domu, jer većina nas je ipak u kategoriji mlađih seniora!

MILANKA BULATOVIĆ

Dokument