povratak na sve vijesti

86 SJEDNICA SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE

petak, studenog 15. 2019.

Savjet za nacionalne manjine održao je 14. studenog 86. sjednicu na kojoj je kao točka dnevnog reda bila i informacija o Prijedlogu državnog proračuna RH za 2020., u okviru kojeg su planirana sredstva za ostvarivanje kulturne autonomije pripadnika nacionalnih manjina u RH.

Na sjednici je imenovano Povjerenstvo za raspodjelu sredstava udrugama i ustanovama nacionalnih manjina za ostvarivanje programa kulturne autonomije, imenovana je Komisija za otvaranje prijava prijedloga programa, koje će doći temeljem Javnog poziva za 2020. godinu, usvojen je Poslovnik o radu Povjerenstva te riješene zamolbe za prenamjenu sredstava udruga nacionalnih manjina.

"Što se tiče kulturne autonomije isključivo su programi kulturne autonomije oni koji određuju koliko će sredstva dobiti određena nacionalna manjina. Ove godine je rekordna, po planiranim iznosima, i moram u ime Savjeta i svih nas izraziti zahvalnost jer su sredstva ove godine došla na više od 44,7 milijuna kuna. To je dosad najveći iznos sredstava koji smo dobili – istakao je Aleksandar Tolanauer predsjednik Savjeta.