povratak na sve vijesti

PANCIRKE, DUGE CIJEVI, HELIKOPTER

ponedjeljak, rujna 06. 2021.

U manastir s pancirkama, dugim cijevima, helikopterom, uz prethodno bačeni suzavac i šok bombe- novi "model" intronizacije u kršćanskom svijetu viđen na Cetinju 5. 9. 2021. u izvedbi SPC i svestranu pomoć Vlade Crne Gore, njenog premijera, pojedinih ministara i "neizbježnog" potpredsjednika Vlade (zaduženog za sve i svašta). CETINJE PRAŠTA ALI NE ZABORAVLJA- gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan.

Saopštenje Matice crnogorske

Ustoličenje Joanikija Mićovića 5. septembra obavljeno je uz uporabu brutalnih i neodgovarajućih sile od strane policije Crne Gore nad građanima koji su sudjelovali na mirnom i demokratskom protestu. Cio dan je naša prijestonica bila prekrivena oblacima suzavca i drugih hemijskih sredstava, a njeni stanovnici izloženi grubom uskraćivanju svojih građanskih i ljudskih prava, samo s jednim ciljem - da bi vlast bez obzira na cijenu dokazala podaničku vjernost Crkvi Srbije i Beograda, koji su ih i doveli na položaje.

Svetkovinska intronizacija u kršćanskom svijetu uvijek je povod za radost i slavlje, osim danas u Crnoj Gori. Ovđe se to događa uz policijsku silu i bahato kršenje ljudskih prava. Ali Srbija ga je izabrala, ona ga je i ustoličila jedinim načinom kako umije: nasiljem i bahatošću. Samo u „srpskom svijetu“ tamjan i suzavac idu zajedno.

I čega je to na kraju Joanikije postao „dostojan“? Trona svetoga Petra sigurno nije! Dopremili su ga helikopterom, uz jako policijsko obezbjeđenje, u manastiru su ga dočekali operativci tajnih policija, svetkovina je obavljena bez radosti, sa zebnjom na licima sudionika koje su zabilježene odabrane televizijske kamere ... Ništa dostojanstvenog u tome nema. Samo inat koji je prevladao nad pameću, i zakon koji se pretvorio u ogoljeno nasilje, što će izazvati dugoročne i ozbiljne posljedice po građanski mir i stabilnost u Crnoj Gori.

Za Maticu crnogorsku

Dragan Radulović- predśednik

Saopštenje Matice crnogorske

 

ZASTIĐE I BRUKA

 

 Dolazak i odlazak - helikopterom

Prepuno "dostojanstva", "svetosti" i "svečanosti"   

(Izvor fotografija- Pobjeda) 

OVAKO SE ULAZI I ODLAZI SAMO IZ TUĐE KUĆE- DALEKO VAM VAŠA KUĆA!