povratak na sve vijesti

CETINJE -IVANOVA KORITA - LOVĆEN - CETINJE

ponedjeljak, svibnja 24. 2021.

Petnaestu godišnjicu obnove crnogorske nezavisnosti, 21. maj, građani Crne Gore proslavili veličanstvenim skupovima na CETINJU, IVANOVIM, KORITIMA i LOVĆENU.

Najveća zastava Crne Gore, površine 5.000 kvadratnih metara, podignuta je na Cetinju povodom Dana nezavisnosti , u prisustvu više hiljada građana.

Na Ivanovim koritima, područje ispod Mauzoleja na Lovćenu gdje je sahranjen Petar II Petrović Njegoš, okupilo se na hiljade građana kojima se obratio istoričar Nemanja Batrićević. On je poručio crnogorsku slobodu ugrožava aktuelnu Vladu "koja tobože slavi nezavisnost države koja nije ni htjela".

"Okupili smo se da poručimo beogradskim slugama da odbijamo pomirenje u kojima nema mjesta za Bošnjake, Muslimane, Albance i Hrvate. Ako želite pomirenje prihvatiti Crnu Goru kao nezavisnu državu, njene simbole kao svoje i priznajte istorijsku privatnost svih nacija koje u njoj žive", poručio je Batrićević.

 

Manifestacijama na Cetinju ne prikrivaju najviši Vladini funkcioneri, koji su prethodno učestvovali na obilježavanju Dana nezavisnosti na Trgu slobode u Podgorici.