povratak na sve vijesti

TRADICIJA DRUŽENJA U CRNOGORSKOM DOMU

petak, travnja 14. 2023.

Tradicija prekinuta u protekle dvije pandemijske godine, nastavljena 13. 4. u 19 sati, u Crnogorskom domu povodom Uskrsa / Vaskrsa u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb i Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba

Pozdravi i razgovori prijatelja i zemljaka, čestitanje, uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse, prigodna zakuska, te pjesama uz gitaru – bili su ozračje ovogodišnjeg druženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore na poznatoj zagrebačkoj adresi u Crnogorskom domu, Trnjanska cesta 35. Kao i ranije bogatu trpezu, primjerenu ovom blagdanu osigurale su članice Društva Jadranka, Vasiljka, Viktorija, Goga... Bilo je tu i slanog i slatkog, crnogorskog vina i piva, jednom riječju za svaku dušu.

Bojan Radulović i Nenad Bogdanović, uhvatili su se u koštac s najugodnijim zadatkom – zasvirali su na gitari i raspjevali Dom. Pjevalo se „Niđe nebo nije plavo..." „Sejdefu majka buđaše” ... „Udade se Jagodo”, pa onda  Doris Dragović, Azra, Đole,Laufer.

Uz pjesmu se ugodno druženje produljilo do kasno uvečer.

U ime Društva "Montengro" svima prisutnima se prigodnim riječima obratila  Jadranka Šincek, čestitajući Uskrs i Vaskrs uz želje za dobrim zdravljem i srećom.