povratak na sve vijesti

DRUŽENJE U CRNOGORSKOM DOMU

srijeda, siječnja 04. 2023.

Nakon pauze od dvije godine u Crnogorskom domu u Zagrebu, održano je NOVOGODIŠNJE i BOŽIĆNO DRUŽENJE 3. 1. 2023.

Tradicija druženja uoči novogodišnjih i božićnih blagdana nakon dvije godine, nastavljena je u Crnogorskom domu u Zagrebu, u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb i Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, a uz sudjelovanje brojnih članova Društva i Vijeća, i prijatelja Crne Gore.

Tradicija prepunog stola, jela i pića, nije izostala ni ove godine. Jadranka, Vikica, Mubera, Lidija, Todorka, Svjetlana, Nađa ... napunile su stol delicijama slanim i slatkim, muški dio društva pićem tako da ništa nije falilo.

 Druženju su prisustvovali i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Klašnja i izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Zorislav Antun Petrović. 

U ime organizatora prisutne su pozdravili Milanka Bulatović predsjednica Društva i Dušan Mišković , predsjednik Vijeća.

"Ono što je posebna vrijednost u proteklom periodu programskog djelovanja crnogorskih udruga u Zagrebu i Vijeće je činjenica sklopljenih brojnih prijatelja. Druženja su povezala i zbližila ljude, a to se vidjelo i večeras. Stoga uz čestitku za sve ove blagdane, uživajte u večerašnjem druženju" - rekla je Milanka u svom obraćanju uz poseban pozdrav izaslanicima Gradonačelnika i predsjednika Skupštine.

Zdravlje i sreću u Novoj godini i svim proteklim i budućim blagdanima prisutnima je zaželio i Dušan Mišković. U ime gradonačelnika Grada Zagreba skup je pozdravila i gospođa Ljiljana Klašnja.

 

Bogata trpeza, pjesme i ugodni razgovori potrajali su više sati, kako i nalaže tradicija druženja u Crnogorskom domu, za sve i svakog ponešto!

Druženje u Crnogorskom domu na stranicama Skupštine Grada Zagreba: 

https://skupstina.zagreb.hr/tradicionalno-druzenje-u-crnogorskom-domu/3864