povratak na sve vijesti

Novogodišnje / Božićno druženje u Crnogorskom domu

četvrtak, siječnja 04. 2024.

Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb i Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba organizirali su u Crnogorskom domu u Zagrebu 4. januara druženje povodom novogodišnjih blagdana i pravoslavnog Božića.

Prema ustaljenom običaju, Društvo Montenegro i Vijeće uvijek početkom godine organiziraju ovakvo druženje gdje članovi Društva, vijećnici i ostali prijatelji Crne Gore dolaze da se druže u toplom blagdanskom raspoloženju, u dobrom duhu i u pozitivnim nadanjima za bolju novu godinu - bez opterećenja kakva nas more kada prođu blagdani i kada duh Božića zamijeni neizvjesna stvarnost ovozemaljskog postojanja.

Ove su godine članice Društva „Montenegro“ Jadranka Šincek i Milanka Bulatović uložile mnogo svojeg vremena i energije da na prekrasan i tradicionalan način u Crnogorskom domu urede izložbenu dvoranu. Badnjak ukrašen minijaturnim jabukama, aranžmani, grane, cvijeće, ukrasi i pšenica, sve to je krasilo dom u kojemu se do kasno navečer družilo i pjevalo pjesme. Stolove i stolice Društva Bulatović i Šincek su s ukusom za decentni ugođaj prekrasno rasporedile i ukrasile, a članovi i ostali prijatelji su donosili pića i hranu pa su sve površine predviđene za trpezu vrlo brzo postale zauzete pićima i bogatom ponudom što crnogorskih što lokalnih specijaliteta.

Bojan Radulović, predsjednik Društva „Montenegro“ Zagreb, se svima koji su nazočili zahvalio na dolasku te im čestitao Božić i Novu godinu:

„Iznimno nam je drago da ste došli na ovo druženje, da smo se još jedanput susreli u duhu Božića. Želim vam sretan Božić i sretnu Novu godinu; Mir božji, Hristos se rodi. Družite se i ugodno se osjećajte“, kazao je u svojem kratkom obraćanju Radulović.

Pjevalo se uz pratnju članova Zbora "Montenegro", a u skladu s tradicionalnim crnogorskim gostoljubivošću, na druženju su se našli i prijatelji iz ostalih zajednica Grada Zagreba.

Tekst i foto: Bojan Radulović